Forhud kan ikke komme helt tilbage

brevkassespørgsmål

Forhud kan ikke komme helt tilbage

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 5 år 7 måneder siden

Min forhud kan ikke komme helt tilbage og jeg er bekymret over det. Er det noget jeg skal være bange for. Og er det normalt at have nakkeost når man er fjorten?

Svar: 

Kære du

Jeg skal forsøge at svare så godt jeg kan ud fra de informationer du har skrevet.

Hos drenge (børn) er det normalt, at forhuden ikke kan komme helt tilbage, ikke hos alle, men hos mange. Det er noget, der forsvinder med årene og man mener, at kun 1,5% af teenagedrenge stadig har det. Du skriver ikke om det er noget du hele tiden har haft eller det er nyt for dig? 

Ofte er det uden problemer, men det kan i nogle tilfælde give betændelse med rødme og hævelse, ømhed og udflåd - som er et hvidligt væske/sekret/slim kan man kalde det. Måske er det det du mener med nakkeost? 

Det er vigtig med god hygiejne for at undgå infektioner. Med det mener jeg blot vaske med vand for neden og under/bag forhuden. Vasker man med sæbe kan huden blive for tør og briste.

Jeg håber det gav lidt svar? Jeg vil råde dig til at få en tid ved din læge så I kan snakke om, om du har brug for en creme (binyrebarkhormon creme), som kan gøre, at forhuden kan komme længere tilbage og du bedre kan vaske dig. Særligt synes jeg du skal snakke med din læge hvis dette er noget nyt for dig og det generer dig.

Med venlig hilsen

Ida, læge

Idas billede
Ida fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program