Inden du selv stiller et spørgsmål

 

Tandlægebrevkassen svarer kun på udvalgte spørgsmål

OBS: Tandlægebrevkassen modtager så mange spørgsmål, at vi ikke kan give alle svar. Du kan derfor ikke være sikker på at få svar, hvis du stiller et spørgsmål til tandlægen. 

For at så mange som muligt alligevel kan få hjælp, har vi fundet frem til de spørgsmål vi oftest modtager omkring tænder, og samlet dem i en oversigt, som du kan finde her

Metaltråd bag tænderne

brevkassespørgsmål

Metaltråd bag tænderne

brevkassespørgsmål af
Anonym
21 år
Oprettet 5 år 7 måneder siden

Hej, Det angående med at i går aftes spiste jeg noget hårdt og følte at der var sket noget med min metaltråd. Så tjekkede jeg selvfølgeligt efterfølgende og alt sad som skal skulle. Dvs. Metaltråd sidder som det skal og lim sidder også som det skal. Mit spørgsmål er kan man mærke hvis metaltåden falder og hvorfor følte jeg at der var sket noget? Mange tak på forhånd.

Svar: 

Hej

Tak for dit spørgsmål.

Selv om metaltråden er forholdsvis stiv og selv om limen også er det, så kan det hele godt give sig lidt. Du kan bøje lidt på metaltråden og det vil du bagefter kunne mærke som at tråden hiver lidt i tænderne - ligesom du kunne da du havde togskinner på og du fik ændret noget ved togskinnen.

Tråden kan også have hevet så meget i limen, at et lille hjørne af den er gået løst - uden at du vil kunne mærke at limen som sådan er blevet løst.

Det er meget forskelligt, hvad unge lægger mærke til. Nogen lægger med det samme mærke til tingene, som du gør. Andre kan godt komme til tandeftersyn og så er limen gået løs på 1-2-3 af tænderne - og de siger de ikke har opdaget det.

Der er også lidt forskel på om trååden går løs på een af de midterste tænder, eller om det er enderne. Hvis det er enderne vil tråden ofte slå fra og komme til at "stikke lidt ud" fra tanden. Det opdager de fleste.

Mvh

Niels, tandlæge

 

nielshansens billede
Niels fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program