Højde

brevkassespørgsmål

Højde

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 5 år 7 måneder siden

Jeg er nu næsten 170cm høj, på bare sommerferien har jeg vokset 6cm og jeg er tynd og jeg er kun 12 år kan man gøre noget for at stoppe med vokse så hurtigt

Svar: 

Kære Brevkasse-bruger.

Når man snakker om højde er der mange ting man skal have med i overvejelserne. Nogle vokser tidligere end andre, nogle har meget høje forældre og vil blive høje og andre vokser bare mere end normalt. Derfor er det en rigtig god ide at gå til jeres egen læge sammen med en af dine forældre og tage en snak med denne. De vil spørge ind til dine forældres højde og høre lidt til om du er i begyndende pubertet. Samtidig vil man ofte lave et røngten-billede af hænderne for at bestemme knoglealder. Når man snakker knoglealder, er det for at se om man snart er færdig med at vokse eller om det ligner at man har nogle år tilbage at vokse i. Alle disse ting vil man så bruge for at afgøre om du vokser for meget og hvordan man så kan hjælpe dig. 

Det er helt naturligt at være bevidst om sin højde. Piger vokser ofte tidligere end drenge og kan derfor nå en hurtig stor højde mens andre jævnaldrende stadig er noget lavere. Men det kan være de andre indhenter dig i løbet af de næste år og at du så ikke længere føler at din højde er så anderledes fra andre. 

Mvh Christine, Læge. 

 

ChristineRs billede
Christine har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program