Min menstruation er forsinket

brevkassespørgsmål

Min menstruation er forsinket

brevkassespørgsmål af
Mathilde
15 år
Oprettet 5 år 8 måneder siden

Hej. Er en pige på 15. Min menstration er næsten to uger forsinket. Den plejer at komme meget præsist ca hver 4 uge. Jeg har ikke været sammen men en, så kan derfor ikke være gravid. Har ikke turdet og fortælle mind forældre det. Hvad gør jeg?

Svar: 

Kære Mathilde

Tak for dit spørgsmål.
Det er helt normalt, at ens cyklus kan være uregelmæssig og menstruationen kommer ikke altid på det tidspunkt, man regner med. Det er altså slet ikke et tegn på, at der er noget galt, og du skal bare være tålmodig, så skal den nok komme.
Og når det endda ikke er sandsynligt, at du er gravid, så skal du bare tage det helt roligt. Du kan roligt snakke med dine forældre, hvis du er brug for det. Du har ikke noget at skamme dig over:)

Det eneste jeg vil nævne for dig, er at overdreven motion, stress eller spiseforstyrrelser kan gøre menstruationen uregelmæssigt eller endda få den helt til at forsvinde. Så hvis en af de grunde kunne være årsagen hos dig, skal du selvfølgelig snakke med dine forældre eller en anden voksen om det. Ikke fordi det er farligt ikke at få sin menstruation, men fordi det er et tegn på, at din krop og sind ikke har det godt.

Mvh Anne

Annes billede
Anne har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program