Frygter det værste

forumspørgsmål

Frygter det værste

forumspørgsmål af
Sadboy
15 år
Oprettet 5 år 8 måneder siden

Skal starte på gymnasiet lige om lidt og er virkelig bange for det. Min tid i folkeskolen har ikke været god og er bange for alt lortet bare fortsætter. Mobning og ensomhed og alt sådan noget pis. Kan næsten tænke at jeg hellere vil droppe end prøve alt det forfra.
Er jeg den eneste der har været så bange for at starte på gym?

Kommentarer

Jeg tror bestemt ikke du er den eneste der er nervøs for at starte på gymnasiet.. personligt er jeg selv lige blevet student i sommers, og jeg var også skide nervøs inden min første skoledag. Dog på helt andre bekostninger, da jeg var rigtig glad for min klasse i folkeskolen, og var bange for alt det nye der ventede. MEN! Jeg kender rigtig mange, som havde det ligesom dig - der er flere i min klasse, som også havde rigtig dårlige oplevelser med at gå i folkeskole, men til gengæld har haft enormt gode oplevelser med at gå i gymnasiet. Folk er generelt mere modne i gymnasiet, og der er en anden kultur om mobning end der er i folkeskolen, fordi folk begynder at indse, at det ikke er så sejt, som man lige tror.
Jeg ved det er svært, men jeg tror virkelig du skal se det her som en ny start, og i stedet for at holde dig selv tilbage i frygt for at træde forkert, så kast dig ud i det - så skal du helt sikkert nok få nogle nye venner. Husk på at det hele er nyt for alle, så alle de andre er lige så nervøse for dig, og vil helt sikkert kun synes det er fedt, hvis du prøver at snakke lidt med dem:)
Håber det hjælper lidt! Gymnasiet er virkelig fedt, man skal bare lige igang:)

216

Hejsa, jeg var også ensom og det førte også til lavt selvværd så jeg ikke kunne finde ud af at få venner fordi jeg følte alle ikke kunne lide mig...

Det der hjalp mig, var ikke at få venner i første omgang men at arbejde på min selvtillid og selvværd.

En af de bedste ting jeg nogensinde har gjort for mig selv var at tage til min studievejleder som førte mig videre til skolens samtaleterapeut. Måske kan du snakke med dine forældre eller en lærer om de kender til et gratis tilbud for unge at snakke med en professionel eller om dine forældre måske ville betale for det.

Når jeg gjorde ting for mig selv som at købe rosa kvarts (kærlighedskrystaller) for selvkærlighed og snakkede med en samtaleterapeut så blev jeg stolt af mig selv fordi jeg gjorde noget for at få det bedre så fik jeg bedre selvværd og det førte mirakuløst til at jeg ikke var så bange for at snakke med mennesker mere fordi jeg tænkte mindre dårligt om mig selv.

I dag er jeg gået ud af gymnasiet og skal til at have sabbatår. Jeg skal melde mig ind i et kirkekor og Alternativets ungdomsparti og jeg er helt klar på at møde nye mennesker som har samme interesser som mig og er sikker på at nogen vil synes om mig!!!

Med det vil jeg sige at selvom man har gået igennem en hård tid så kan man godt komme om på den anden side med hårdt arbejde! begynd allerede nu så din selvtillid er tip top når du skal starte efter sommerferien. Held og lykke med gymnasiet og jeg tror på dig!

241

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program