Sex

brevkassespørgsmål

Sex

brevkassespørgsmål af
Maja
16 år
Oprettet 5 år 9 måneder siden

Hejsa Mig og min kæreste har kendt hinanden i noget tid og vi har snakket rigtig meget om emnet sex men vi er begge meget nervøse han er bange for at det gør ondt på mig og at jeg begynder at flippe ud. Er der eventuelt noget man kan sige til ham for at han bliver lidt mere rolig. Hilsen Anonym person.

Svar: 

Hej med dig. 
Tak for sit spørgsmål. 
Jeg syntes at det lyder som om du og din kæreste er på helt rette vej hen mod at få en god oplevelse med den første gang sammen. Når man har sex for første gang, er der en risiko for at det kan gøre ondt på pigen. Det er derfor selvfølgelig vigtigt at I tager jer god tid og at du husker at sige fra, hvis det gør for ondt. Samtidig tror jeg at det er vigtigt at I husker at det er helt okay, hvis I ikke lige gennemfører samlejet den første eller de første par gange i prøver på det. Den første gang kan være lidt overvældende, både fysisk og psykisk, så det er godt at I snakker om det sammen inden, som du også skriver at I har gjort. 
Jeg tror at I to bare skal blive ved med at tage det helt i jeres tempo og blive ved med at fortælle hinanden hvordan i føler og om I er ok også under selve samlejet. Kommunikationen er nøglen til en god og tryg oplevelse for jer begge. Og måske kan du, forsikre din kæreste om at du nok skal fortælle ham, hvis det gør ondt eller han skal stoppe, så ved han at han ikke kommer til at gøre dig ondt. 
Jeg håber at du kunne bruge svaret. 
Hilsen Marie 

MarieHPs billede
Marie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program