Ensom

forumspørgsmål

Ensom

forumspørgsmål af
Anna
15 år
Oprettet 5 år 9 måneder siden

Hey. Jeg er en pige på 15 der er rat så ensom.
Og ærligt ved jeg ikke hvad jeg skal gøre ved det.
Det har stået på i nogle år nu. Jeg har aldrig været den mest populære person, ikke at jeg har lyst til st være det, men jeg har aldrig rigtig haft så mange venner.
Jeg havde dog en rigtig god veninde fra 0. til 6. Men vi begyndte at vokse fra hinanden i 6. Da var det jeg begyndte at blive ensom.
Og desværre har jeg altid været en stille person, så havde, og stadig har, svært ved at tage kontakt til andre mennesker.
Der er også sket nogle ting da jeg var lille som jeg kæmper med resultatet af. Det er ikke noget jeg vil gå for meget ind på, men kort sagt er det noget med en far der aldrig var tilstede og noget mobning.
Og alle de ting har så ført til lavt selvværd. Det er noget jeg arbejder med, men det forhindre mig i at tage kontakt til andre mennesker.
Jeg fokusere alt for meget på ting der faktisk er ligegyldige, såsom hvordan jeg ser ud, hvad jeg siger, og ikke at gøre mig selv til grin. (Jeg gik også på efterskole. Det var dog ikke nogen succes. Prøver dog igen på en ny.)
Jeg føler ikke der er nogen der har løst til at være venner med MIG. At der ikke er nogen der kan lig mig som jeg er.

Hold da op det blev lige lidt længere end jeg havde forventet. Nå, men jeg vil lige sige tak på forhånd for dem der gad tage sig tid til at læse om mine problemer.
TAK!

Kh. Anna

Kommentarer

Hej Anna
Jeg har også altid været ret alene eller ensom, jeg blev doklet i ryggen af min bedste veninde i 3. og efterom der kun var 6 piger i klassen og 4 af dem var en "klikke" så var der kun en jeg kunne være sammen med og hvis ikke jeg gjorde hvad hun ville, så blev hun sur og gik og så var jeg helt alene. Jeg kunne heller ikke være sammen med drengene fra min klasse eftersom nogle af dem mobbede mig, men her for snart et år siden skulle hele min klasse skilles ad og jeg kom ind i en helt ny klasse hvor jeg kun kendte en person derfra, efter jeg er kommet væk fra dem, har jeg fået meget mere selvtillid og i min gamle klasse var jeg den eneste der var mig selv, de andre kladte mig for "klassens sorte får" eller en "outsider", og jeg synes du er stærk på den måde at du er dig selv, og du lyder som en helt vildt sød person og hvis de ville vil være venner med dig, så er det deres tab.
Mvh. Nicoline

272

Hejsa, jeg var også ensom i gymnasiet og det førte også til lavt selvværd så jeg ikke kunne finde ud af at få venner fordi jeg følte alle ikke kunne lide mig...

Det der hjalp mig, var ikke at få venner i første omgang men at arbejde på min selvtillid og selvværd.

En af de bedste ting jeg nogensinde har gjort for mig selv var at tage til min studievejleder som førte mig videre til skolens samtaleterapeut. Måske kan du snakke med dine forældre eller en lærer om de kender til et gratis tilbud for unge at snakke med en professionel eller om dine forældre måske ville betale for det.

Når jeg gjorde ting for mig selv som at købe rosa kvarts (kærlighedskrystaller) for selvkærlighed og snakkede med en samtaleterapeut så blev jeg stolt af mig selv fordi jeg gjorde noget for at få det bedre så fik jeg bedre selvværd og det førte mirakuløst til at jeg ikke var så bange for at snakke med mennesker mere fordi jeg tænkte mindre dårligt om mig selv.

Et af mine største problemer var gruppearbejde fordi jeg altid endte op alene eller skulle anstrenge mig selv til at spørge og folk ville arbejde sammen med mig. Jeg ved ikke om i nogensinde selv bestemmer grupper på din skole. Her gjorde jeg to ting. Den første ting var at jeg bad min lærer om at lave mere sammensat gruppe arbejde. Den anden ting var at jeg skrev en besked til alle pigerne fra klassen på messenger og fortalte om hvordan jeg havde det og hvor svært jeg havde ved at tage kontakt til dem og hvor bange jeg var for at blive afvist. Jeg fik selvfølgelig ikke nogen rigtige venner af det men nogle af pigerne blev mere opmærksomme på at få mig med i gruppearbejde så jeg ikke var alene og det fjernede et stort pres fra mig.

I dag er jeg gået ud af gymnasiet og skal til at have sabbatår. Jeg skal melde mig ind i et kirkekor og Alternativets ungdomsparti og jeg er helt klar på at møde nye mennesker som har samme interesser som mig og er sikker på at nogen vil synes om mig!!!

Med det vil jeg sige at selvom man har gået igennem en hård tid så kan man godt komme om på den anden side med hårdt arbejde! Held og lykke med efterskolen og jeg tror på dig!

293

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program