Hvad skal jeg gøre?!

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre?!

brevkassespørgsmål af
Ida Marie
13 år
Oprettet 5 år 8 måneder siden

Hej Cyperhus, Jeg har et problem, som går mig meget på i min hverdag. Det er fordi at jeg har haft den her veninde gennem 12 år, og vi har altid været rigtig tætte. Men nu har hun fået en kæreste, som virkelig ikke kan lide mig, jeg kan heller ikke lide mig, fordi at han mobber mig, og at han ved præsis hvilke knapper han skal trykke på! Det gør mig rigtig ked af det, fordi at de er næsten hele tiden sammen, så jeg trækker mig væk, og det kan jeg godt mærke på vires venskab! De har været sammen i 7 måneder nu, jeg har snakket med hende om det, men der sker intet! Hun spurte mig på et tidspunkt hvordan jeg havde det med deres forhold, jeg sagde at jeg ikke havde det så godt mellem med det, men at jeg ikke ville have at hun blev ked af det. Hvad skal jeg gøre?! Jeg elsker hende virkelig meget og vil gøre alt for at holde vores venskab i live. Kh. Hende der virkelig gerne vil beholde sin bedste veninde!.. Håber virkelig i kan hjælpe!

Svar: 

Kære Ida Marie

Det er aldrig sjovt når ens veninde får en kæreste som man ikke bryder sig om, og jeg er glad for at du har skrevet ind til os. 

Du skriver at din venindes kæreste ikke er særlig sød ved dig, at han mobber dig og at du virkelig heller ikke kan lide ham. Du skriver også at du har prøvet at snakke med din veninde om det, men at hun ikke rigtig lytter. Jeg tænker at din veninde nok er ret fokuseret på deres forhold, og derfor glemmer hun måske en lille smule at tænke på hvad det gør ved dig. Det er selvfølgelig rigtig svært at føle sig overset, og jeg tænker at det bedste du kan gøre, er at snakke med din veninde igen. Men prøv at se om du kan undgå at snakke om kæresten, for lige nu holder din veninde rigtig meget af ham, og det kan blive til et skænderi, hvis du begynder at tale grimt om ham. Fortæl hende i stedet at du savner at være alene sammen med hende, og at du rigtig gerne vil have at I ses noget mere uden ham. På den måde kan du også undgå ham, og dermed undgå at han mobber. Hvis I så alligevel ses mens han er der, og han mobber, så sig det højt mens I er sammen, f.eks. "Jeg bliver faktisk ret ked af det når du siger det der, og jeg vil gerne have at du lader være". Hvis han så ikke stopper, så må du sige til din veninde at du ikke ønsker at se hende når han er der, fordi du bliver ked af det. Hvis hun er en rigtig veninde, så vil hun acceptere det og se dig uden ham - eller endda bede ham om at stoppe når han mobber dig. 

Selvom det ville være skønt, hvis alle mennesker kunne lide hinanden, så hænger det bare ikke sådan sammen. Nogen mennesker kan man lide, mens at man ikke kan lide andre. Nogle gange er der endda ikke nogen rigtig grund til det. Det er ikke en undskylding for at mobbe andre, men det betyder at du altså ikke skal føle dig tvunget til at være der når han er der. Du må gerne bede om at se din veninde alene. Samtidig så er du også nødt til at acceptere at din veninde godt kan lide ham. 

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Kærlige hilsner,

Signe

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program