Lyst

brevkassespørgsmål

Lyst

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 5 år 9 måneder siden

Hej er det forkert at jeg har Lyst til sex om 13 årig?

Svar: 

Hej med dig

Tak for dit brev. Jeg kan forestille mig at det må være forvirrende at gå rundt med den her lyst, og så være i tvivl om den er forkert eller ej. Du kan være helt rolig. At være nysgerrig på og have lyst til sex er ganske normalt, selv når man er 13 år. Det er meget forskelligt fra person til person hvornår man begynder at få lyst til sex og til f.eks. at onanere, men for rigtig mange begynder de tanker og følelser at dukke op i teenageårene fra man er cirka 12/13 år. 

Når det så er sagt, så er der forskel på at have lyst til sex og at have sex. De fleste på 13 år, er ikke klar til at have sex, selvom de går rundt med lysten, og det er også en af grundene til at man snakker om den seksuelle lavalder (som er 15 år), og at langt de fleste først har deres første gang når de er 16 år eller derover. Så selvom man har lyst til sex, er det en god idé at vente, fordi det kan være svært at forstå hvad det egentlig betyder at have sex med et andet menneske, og det er sværere at mærke end egne grænser når man stadig er så ung. 

Der er dog andre måder man kan få sin lyst tilfredsstillet, og det er f.eks. ved at onanere. Du kan læse meget mere om onani på sexlinjen.dk her. Jeg vil også anbefale dig at kigge forbi Privatsnak.dk, hvor du kan chatte med en rådgiver hvis du har flere spørgsmål. 

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Venlig hilsen

Signe

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program