Voldtægt?

brevkassespørgsmål

Voldtægt?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 5 år 10 måneder siden

Hej Cyberhus. Er meget forvirret lige nu, da jeg har oplevet en ubehagelig episode, men jeg ikke ved, hvad jeg skal kalde den. Jeg har brug for at få at vide, om det jeg har oplevet er voldtægt, seksuelt overgreb eller om det ikke er noget specielt. Her i går var jeg til fest. Jeg havde drukket og røget, og jeg var ret så fuld. Pludselig trækker en af drengene mig til side, fordi han lige ville “snakke med mig”. Han tager så fat i mig og løfter mig op, hvor jeg så siger, at han skal sætte mig ned. Så sætter han mig hurtigt ned, men løfter mig derefter op igen hvor jeg siger at han skal lade være. Så bærer han mig hen mellem nogle træer så andre ikke kan se os. Derefter begynder han at tage på min røv og mine bryster. Jeg siger at han ikke skal, men han bliver ved. Dog er jeg dårlig til at blive ved med at sige stop, da jeg var ret fuld. Han binder så mine bukser op, og tager hænderne derned, og så står han bare og tager virkelig hårdt fat i min røv. Jeg siger igen at han skal lade være, men han skubber mig bare længere ind mellem træerne og bliver ved. Derefter lyner han sine bukser op og tager pikken frem. Så fører han min hånd ned på hans pik og beder mig om at rive den af på ham eller sutte den. Jeg siger nej og fjerner min hånd, men han tager derefter fat i min hånd igen og tvinger den derned. Sådan blev han bare ved. Hver gang jeg sagde nej og fjernede hånden tvang han den bare tilbage. Det skal dog siges at jeg var ret fuld så jeg var ikke i stand til at sige nej mega tydeligt, men jeg sagde nej. Derefter begyndte han at sige at vi lige hurtigt kunne kneppe og så ville han gå (mens han også prøvede at kysse mig på munden mens han også kyssede mig i ansigtet og på kroppen). Så kom nogle af vores venner heldigvis gående forbi hvor de så kaldte på os. Derfor skyndte han sig at trække bukserne op. Så kom mine veninder og spurgte om jeg ville med ind. Hvis de ikke havde kommet forbi ved jeg ikke hvad der ellers var sket. Jeg er meget i tvivl om hvad denne episode kan kaldes, da jeg jo ikke var i stand til at sige nej. Jeg tænker meget på det, og føler en form for skyldfølelse, og det er bare virkelig mærkeligt. Hjælp.

Svar: 

Kære Anonym

Det er rigtig godt du skriver. Det er en voldsom oplevelse du har haft, og der er slet ingen tvivl om at det er et seksuelt overgreb, du har oplevet. 

Jeg vil også gerne gøre det klart at du gjorde det meget tydeligt, at du ikke ønskede at han skulle gøre de her ting. Det er den her drengs ansvar, at være sikker på at du havde lyst til de ting han gjorde, og det havde du meget tydeligt ikke. Hvor var det godt, at dine venner kom, så han stoppede. 

Det er desværre meget almindeligt, at man kan føle skyld, fordi man forsøger at finde forklaringer på det der skete. Var jeg ikke tydelig nok, burde jeg have gjort noget andet, var det fordi jeg havde noget bestemt tøj på, eller havde jeg sagt noget, som han misforstod. Skyldfølelse følger desværre rigtig ofte efter at have været udsat for sådan et overgreb. 
Jeg vil igen gerne understrege, at du overhovedet ikke har nogen skyld. Han gik langt over grænsen for hvad der er okay. Det er kun ham der har gjort noget forkert. 

Når man har oplevet at ens grænser i den grad er blevet overskredet, er det helt naturligt at oplevelsen bliver ved med at fylde. Først og fremmest fordi det er meget voldsomt at opleve, at andre bare tilsidesætter, og slet ikke accepterer de grænser man sætter. Det er enormt krænkende.
Og så kommer alle tankerne om, hvad der kunne være sket selvfølgelig også.
Det er vigtigt at få snakket om de her tanker, så de ikke vokser indeni, og måske udvikler sig til, at man begynder at tænke anderledes eller dårligt om sig selv. Man kan også blive bange for at færdes blandt andre, fordi frygten for, at noget ligndende skal ske kommer til at fylde rigtig meget. 

Derfor tænker jeg det er vigtigt at du får snakket med nogen om det der skete. Dine forældre måske, eller andre voksne som du føler dig tryg ved. Svære tanker, og oplevelser, som man går alene med, har det med at vokse indeni. De har det med at blive sværere og tungere. Del dem med andre, som kan hjælpe med at bære dem. Hvis du finder ud af, at det kunne være brugbart, også, at snakke med en professionel, kan dine forældre, eller en anden voksen, hjælpe dig med at søge hjælp. 
Hos Center for Voldtægtsofre, kan man få hjælp, hvis man har været udsat for et seksuelt overgreb. Hjælp til at forstå, det der skete, og de følelser der følger efter. Du kan se hvor dit nærmeste center ligger, og hvordan de kan hjælpe her

Til sidste er der også hele snakken om hvorvidt, du skal konfrontere den her dreng, med det han gjorde. Der er slet ingen tvivl om at han gjorde noget forkert. Både moralsk forkert, og i lovens forstand. Jeg ved ikke om du ønsker at forfølge den mulighed, og eksempelvis melde ham. Men det er i hvert fald en mulighed du har, og som du kan overveje. 

Du kan prøve at tænke lidt over de muligheder jeg har nævnt ovenfor, og så skal du selvfølgelig også være velkommen til at bruge vores chat, som har åbent hele sommeren. 

Mange tanker Elisa

Elisas billede
Elisa fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program