Bisexuel?

brevkassespørgsmål

Bisexuel?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 5 år 9 måneder siden

Hej. Jeg er en pige på 14 som er i tvivl om sin sexualitet. Jeg tror at jeg er bisexuel, men jeg ved det virkelig ikke. Grunden til at jeg tror det er, at jeg kan føle mig tiltrukket af piger. Fx. Når jeg onanere tænker jeg nogle gange på en pige jeg godt kan lide(eller ikke lide). Og jeg tænder på lebbe sex. Jeg har haft en snak med en fra min klasse og hun siger at hun tror jeg er lesbisk. Jeg har spurgt andre om de nogensinde har overvejet deres sexualitet og de fleste svarer nej. Jeg har gået og tænkt over det i næsten lidt over et halvt år. Men jeg kan bare ikke lade være med at se mig selv som bisexuel. Jeg vil ikke have sex med en dreng men vil gerne med en pige. Jeg synes drenge er pæne og jeg vil også gerne kysse nogen men det samme med piger. Nogle piger. Hvad skal jeg gøre?

Svar: 

Kære dig

Det er helt normalt at man kan komme i tvivl om sin seksualitet. For nogen sker det tidligt, for andre senere, og så er der nogen som slet ikke føler sig i tvivl - selvom jeg tror at langt de fleste på et eller andet tidspunkt har været nysgerrig på det, uanset hvad de siger.

Jeg synes derfor det er rigtig sejt at du er nysgerrig på hvordan du bliver klogere, både når du spørger andre, og når du skriver ind til os. 

Når man snakker seksualitet, og hvilket køn man tænder på, så er der ikke noget der er rigtigt eller forkert. Det skal egentlig bare føles rigtigt. Du skriver at du nogle gange tænder på piger, men at du også kan føle dig lidt tiltrukket af drenge. Men som du også skriver, så er det kun nogen drenge og kun nogen piger, og det lyder til at det skifter lidt. Når man er biseksuel, så betyder det egentlig bare at man er tiltrukket af begge køn, og derfor vil det ofte være mennesket bag kønnet, der bestemmer om det skal være eller ej. Køn er på den måde ikke så vigtig, fordi man er tiltrukket af personen/personligheden, og det er jo egentlig ret smart, fordi det giver flere muligheder for at finde en person som man rigtig godt kan lide. 

Når man er 14 år, kan det være meget forvirrende at gå med de her forskellige tiltrækninger, og det kan stadig nå at ændre sig mange gange undervejs i dit liv. Indtil videre tænker jeg at det bedste du kan gøre, er at fortsætte med at gøre det der føles bedst for dig. Hvis du nyder at tænke på piger når du onanerer, så gør det. Og på samme måde med drenge. 

I den forbindelse, så tænker jeg også at du skal vide at du ikke behøver at sige at du er til det ene eller det andet, men at du forholder dig åbent til de mennesker du møder på din vej, og hvis du får lyst til at handle på tiltrækningen, så gør det, så længe du ikke går over nogens grænse. Det gælder også din egen grænse, og jeg synes lige jeg vil nævne at langt de fleste unge stadig først har deres første gang når de er 16 år eller derover. 

Kort sagt, så skal du mærke efter hvad der føles godt for dig. Vores seksualitet er heldigvis en privat ting, og det er ikke noget som man behøver at snakke med andre om, selvom det er fedt at du har en god veninde som du kan snakke med. Hvis du nu har brug for at snakke mere om de her følelser, så kan jeg også anbefale dig at prøve Privatsnak.dk som også har en anonym chat. De har rigtig meget erfaring med når man er forvirret omkring sin seksualitet. 

Jeg håber du kan bruge mit svar

Kærlig hilsen

Signe 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program