udebleven menstruation

brevkassespørgsmål

udebleven menstruation

brevkassespørgsmål af
adrianna
17 år
Oprettet 5 år 9 måneder siden

Jeg er en pige på 17 år gammel. Jeg går og er en del bekymret, da jeg ikke har haft min menstruation siden slut december 2017, hvilket vil sige snart 6 måneder. Den plejer at være rimelig reglmæssig. Jeg har ikke mistet min mødom, så graviditet kan udelukkes. Jeg har hørt at vægttab kan have en indflydelse. Den periode hvor jeg fik min sidste menstruation startede jeg med at træne meget, og tabte ca. 4 kilo, dsv. jeg jeg vejer 52 kg og er 164 cm høj på nuværrende tidspunkt. Jeg er stadig aktiv, og tænker på at spise en sund og varrieret kost. Jeg kan dog ikke se hvordan min nuværrende leve stil kan have en indflydelse? Håber i har et svar, hvor er ved er være meget nervøs!

Svar: 

Kære Adriana. 

Rigtig godt at du skriver herind med dit spørgsmål. Det er en meget reel bekymring og vigtigt på den måde at være opmærksom på sin krop!

Dog må jeg sige at der kan være flere årsager til din udebleven menstraution, og jeg synes derfor at det er vigtigt at du opsøger din læge så du kan blive undersøgt ordenligt bl.a. Fx med nogle blodprøver. Som du selv er inde på kan hård fysisk træning fx gymnastik på konkurrence plan eller en meget nedsat kost fx ved en spiseforstyrrelse påvirke ens menstruation. Så udebliver den selvfølgelig ved graviditet men kan også udeblive ved nogle sygdomme. 

Når det så er sagt, så vil jeg også berolige dig og sige at det for unge også kan være meget normalt at menstruationen kan veksle lidt med hvor ofte den kommer og hvor kraftig den er. 

Jeg håber det gav dig lidt af dit svar og så var det en opfordring til at gå til din praktiserende læge og blive undersøgt!

mvh læge Julie, og rigtig god sommer!

JulieBs billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program