Nøgenbillede

brevkassespørgsmål

Nøgenbillede

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 5 år 10 måneder siden

Hej. Jeg vil gerne vide hvordan jeg kan spørge min kæreste om at sende et nøgenbillede?? JEG VIL IKKE SENDE DET VIDERE vil bare gerne se om det er noget for mig.

Svar: 

Hej.

Tak for dit brev! Det lyder til, at du er rigtig glad for din kæreste, og det er godt at høre, at du er så tryg ved hende, at du har lyst til at dele en af dine fantasier med hende og på den måde udforske jeres forhold. I et forhold er det nemlig vigtigt, at man har det godt med hinanden, og er trygge nok til at dele sine inderste tanker, følelser og fantasier med hinanden, uden at blive dømt. Og det lyder til, at det netop er sådan et forhold du er i - det er virkelig dejligt!

Du skriver, at du gerne vil have din kæreste til at sende et nøgenbillede til dig, men du ikke helt ved, hvordan du skal spørge hende. Da I begge er under 15 år, så er I under den seksuelle lavalder, som er 15, og derfor må I, i følge loven, faktisk ikke tage nøgenbilleder af jer selv. Det må I først når I bliver 15 år, og der må I kun sende det til én person indtil I bliver 18 år. 

Men selvom I ikke må tage nøgenbilleder lige nu, så tænker jeg, om det kan være en idé at tage en snak med hende omkring nøgenbilleder i det hele taget, og hvad hun synes om, at kærestepar sender dem til hinanden. For hvis I stadig er sammen om 2 år, hvor I begge er 15, så kan det være, at du stadig har de her tanker, eller du måske har fået en anden kæreste, og så kan det være godt at tage snakken. Hvis din kæreste giver udtryk for, at det ikke er noget hun bryder sig så meget om, og så har du allerede dit svar der. Men det kan også være, at hun siger, at hun synes det er spændende og måske også lidt frækt, og så kan I jo snakke om, om det er noget I har lyst til at prøve, hvis I stadig er sammen, når I er 15 år. 

Hvis I bliver enige om at sende nøgenbilleder til hinanden når I bliver 15 år, er det vigtigt, at I tænker over hvilke konsekvenser, der kan være forbundet med det. I øjeblikket kan det være rigtig sjovt og frækt, og være noget I to deler, som noget helt særligt i jeres forhold. Men hvis I en dag ikke er kærester længere eller I bliver uvenner, så kan det være rigtig ubehageligt at vide, at den anden har et nøgenbillede af en liggende. Fordi hvad nu hvis den anden kan finde på at sende det til andre, fordi vedkommende er blevet vred og ked af det over bruddet, og har lyst til at tage hævn. Jeg siger ikke, at I er den slags mennesker, der kan finde på at gøre sådan noget. Jeg siger bare, at det er vigtigt, at I tænker over, hvilke konsekvenser den slags billeder kan have på lang sigt. Og at man ikke altid handler fornuftigt, når man er blevet såret.

Hvis I en dag bliver enige om, at sende nøgenbilleder til hinanden tænker jeg derfor, at det er vigtigt at I sørger for at lave helt klare regler omkring det. I skal have regler for, hvor længe man hver især må have billedet på sin telefon og I skal lave regler for, hvad der skal ske med billederne, hvis I en dag ikke er kærester længere eller bliver uvenner. så ikke det pludselig kan blive skyts I kan bruge imod hinanden.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

vh Jannie

 

Jannies billede
Jannie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program