jeg ved ikke om det okay

brevkassespørgsmål

jeg ved ikke om det okay

brevkassespørgsmål af
caroline
10 år
Oprettet 5 år 10 måneder siden

jeg hedder caroline går på en privat skole i middelfart og kan godt lid at gå i skole men mine forældre slår mig tror ikke de mener det for de os gode forældre men bliver ked af det ind i men jeg skjuler det i skolen

Svar: 

Hej Caroline

Hvor er det godt du skriver, det du fortæller lyder meget, meget svært. Sådan en hemmelighed er alt for stor at gå med alene og det er godt du deler den nu.

Du starter med at skrive, at "du ikke ved om det er okay". Det er det ikke. I Danmark står der i loven, at voksne ikke må slå på børn, heller ikke selv om de er forældre og det er deres egne børn de slår. Jeg kan godt forstå, du er ked af det og jeg kan også godt forstå, at det er svært at fortælle andre, at dine forældre slår. Børn som bliver slået af deres forældre, frygter nemlig næsten altid, hvad der vil ske, hvis andre får det at vide. Forældrene frygter det også, det er derfor de heller ikke fortæller det.

Du skriver, at du ikke tror dine forældre "mener det" og at de også er gode forældre. Sådan tror jeg også det er, for det er det næsten altid. De mener det ikke, det er noget de kommer til.

Når voksne kommer til at slå deres børn, så har både de voksne og børnene det svært og har brug for hjælp. For at du og dine forældre kan få hjælp, må du fortælle din hemmelighed til en voksen som kan hjælpe dig. De fleste børn vælger at fortælle det til deres bedste lærer. En lærer ved nemlig, at de skal kontakte noget der hedder "Kommunen". Dem fra kommunen vil så hjælpe dig og dine forældre. Det skal de, for det står også i loven. De vil forstå, at dine forældre også er gode forældre, men at de skal have hjælp til at lade være med at slå.

Måske vil du kunne sige til din lærer eller den voksne du vælger, at du skal fortælle dem noget meget, meget svært. Og så fortælle at dine forældre slår dig og at I har brug for hjælp. Du kan måske vise dit brevkassespørgsmål og mit svar? Eller hvis det er alt for svært at fortælle det, så kunne du måske skrive til din lærer, som du har skrevet til mig nu. Det er meget, meget vigtigt, at du får det fortalt.

Du har vist så meget mod ved at skrive til brevkassen, at jeg føler mig sikker på, at du også finder mod til at fortælle din hemmelighed til en voksen du kender. Hvis du har brug for, at "tale" yderligere om det, så er du meget velkommen til at skrive til Cyperhus chat. Middelfarts chat har åben hver tirsdag fra kl 15-18 https://cyberhus.dk/middelfart . Middelfart kommune har desuden også en akut, anonym rådgivningstelefon hvor alle i Middelfart, også børn, kan ringe til på 88885454. Her kan man få gode råd om, hvad man skal gøre. Den er åben fra kl 13- 22 på hverdage og 14-22 i weekenden.

 

Mange varme hilsner fra brevkassen

 

 

 

MiddelfartHannes billede
Hanne fra Familiehuset i Middelfart har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program