Mobning

brevkassespørgsmål

Mobning

brevkassespørgsmål af
Marie Luise
17 år
Oprettet 5 år 10 måneder siden

Hej Cyberhus jeg er en pige på 17 år og jeg er blevet mobbet siden jeg var 12 år det er meget hårdt for mig jeg går til psykolog 1-3 gange om ugen for at få noget hjælp min psykolog er den eneste der ved at jeg har lavet cutting og har gået med selvmordstanker jeg har det meget hårdt og har ingen venner min kæreste slog op med mig sidste år. Jeg er flere gange blevet mobbet ud af skoler og endag også af en lærer jeg går nu i hjemmeskole men har det stadig hårdt jeg. Ved ikke hvad jeg skal gøre kan du/i ikke hjælpe mig

Svar: 

Kære Marie Luise. 

Hvor er jeg ked af at høre, at du er blevet mobbet og så længe. Det er bare så frustrerende og ubehageligt, og det sætter desværre nogle spor, som det kan tage tid at komme på den anden side af. Det du beskriver lyder hårdt, og jeg kan godt forstå, at du synes at tingene er svære lige nu. Jeg ville helt vildt gerne kunne give dig et simpelt svar, men det kan jeg desværre ikke, for jeg tror ikke, at der er et. Det er utrolig hårdt at blive mobbet, og det er meget forskelligt, hvordan man får det bearbejdet bedst. Jeg tænker dog, at du absolut er på rette vej. Du får hjælp, og det er det vigtigste. Tingene kan dog som sagt tage tid, så vær tålmodig, og så er jeg sikker på, at det nok skal komme, og at du vil komme stærkere ud på den anden side. 

Det er som nævnt helt vildt godt at høre, at du får hjælp hos en psykolog. Det sværeste skridt er ofte det første og faktisk at søge hjælpen, så det er så stærk gået, at du har taget det allerede. Jeg håber, selvfølgelig at det går rigtig godt med at gå hos din psykolog, men jeg vil gerne lige knytte en kort kommentar dertil. Det er med psykologer, som det er med alle andre mennesker. Nogle "klikker" man med, og andre ikke. Derfor er det rigtig vigtigt at mærke efter, om man føler, at det fungerer hos den psykolog, man går hos. Med det mener jeg ikke, at det kun fungerer, hvis man lynhurtigt får det bedre, for det kan som sagt tage lang tid at blive god igen, men mere at man er tryg ved situationen, og at man føler sig forstået. Og at man siger det til psykologen, hvis man føler der er noget, der fungerer godt eller mindre godt. Det er et samarbejde, og derfor er det vigtigt, at man faktisk fortæller psykologen, hvordan man har det, og hvad man oplever, sådan at samarbejdet har de bedste muligheder for at lykkedes. Og hvis man slet ikke føler at det fungerer, så er det ikke ensbetydende med at psykologhjælp ikke kan være løsningen, så kan det bare være, at man skal prøve med en anden psykolog. 

I forhold til det med venner og kæreste, så kan jeg godt forstå, at det er hårdt, men jeg er sikker på at også nok skal komme. Måske det kunne være en idé at prøve at starte til en fritidsaktivitet? At møde nogle nye mennesker, hvor man fra starten ved, at man har noget at være fælles om i form af ens hobby. Det kan være sport eller måske noget kreativt? Der er rigtig mange muligheder, og jeg tænker også at der er en, som er noget for dig. Men ellers så tænker jeg virkelig, at du gør alt det rigtige lige nu, og at du bare skal blive ved. Du havde styrken til at komme igennem mobningen, og derfor er jeg helt sikker på at du også har styrken til at komme helt på den anden side af det. Derfor kan man dog stadig godt opleve at alting engang imellem bliver lidt for meget, og hvis det sker, så tænker jeg at det måske kunne være en idé at komme forbi vores chat og få en snak. Det kan nogle gange være rart bare at få snakket og få lettet trykket lidt, og derfor er du enormt velkommen til at komme forbi. Chatten har åben mandag og onsdag kl. 14 til 17, og tirsdag og torsdag kl. 18 til 21. 

Selvom jeg ikke kan give dig en løsning på det som er svært, så håber jeg at du kan bruge mit svar alligevel. Du skal i hvert fald vide at jeg tror på dig. 

Mange positive tanker og kærlige hilsener fra Amanda

Amandas billede
Amanda fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program