forelskelse

brevkassespørgsmål

forelskelse

brevkassespørgsmål af
den forvirrede pige
19 år
Oprettet 5 år 11 måneder siden

Hej jeg er en pige på 19 år. jeg har været så forelsket i en dreng vi har kendt hinanden i lang tid, og han er stadig forelsket i mig. det startede med at vi skrev lidt sammen og han fandt så ud af at jeg var forelsket i mig, og han sagde at han også var vild med mig, vi begyndte så at skrive mere sammen og derefter vores første date. det var rigtig hyggeligt og det endte ud i kys og det var stadig hyggeligt, det endte så ud i lidt mere og lige i øjeblikket var det hyggeligt, men efterfølgende kunne jeg bare mærke at jeg ikke er klar endnu og at det med at have en kæreste uanset hvor forelsket jeg er, så er det nok ikke mig. jeg fortalte ham så hvordan jeg havde det efterfølgende, at jeg bare ikke er klar alligevel til at have en kæreste og at det måske ikke er mig det med at have en kæreste. men hvordan kan det være er det normalt at man kan være vildt forelsket og så alligevel ikke har lyst/brug for en kæreste. han er glad for at jeg har sagt det, men han er stadig forelsket i mig og vil have mig med på flere dates, og jeg føler bare ikke det samme for ham mere. det er ikke et problem jeg vil lade mig ødelægge af, også selvom det blev til lidt mere en bare kys, da jeg ved at sådan er livet bare. men lige nu fylder det bare rigtig meget hilsen den forvirrede pige

Svar: 

Kære du.

Jeg kan virkelig godt forstå, at du er forvirret, for som du selv siger, hvordan kan man på den ene måde være forelsket i en person, men så samtidig ikke have lyst til at være sammen med dem og være deres kæreste? Jeg tror dog, at du selv har fundet svaret, for som du skriver: Du er ikke klar. Og det er helt okay ikke at være klar til at have en kæreste. Nogle trives bedst i et forhold, og andre trives bedst alene. For nogle afhænger det måske af, hvor de er henne i livet, om de er klar til en kæreste eller ej. Nogle gange tror man, at man er klar, og så er der noget i maven, der fortæller en, at det var man måske ikke alligevel, og det bedste man kan gøre det er at lytte til sin mavefornemmelse, præcis som du har gjort.

Jeg kan godt forstå, at det dog alligevel fylder meget i dine tanker. Jeg tænker derfor at det måske kan være en idé at kigge lidt på, om der er noget, som gør at det ikke er lige nu, det føles rigtigt at være sammen med ham eller en anden for den sags skyld. Står du overfor nogle store ændringer i dit liv, som gør, at energien og lysten til endnu mere nyt ikke er der? Eller er du bare et sted i livet, hvor du nyder hvordan tingene er, og måske derfor ikke ønsker en forandring lige nu? Det kan også være, at der måske slet ikke er nogen egentlig grund. Nogle gange så kan tingene bare føles så rigtige, lige indtil de ikke gør det, og en forelskelse kan gå væk igen, ligeså hurtigt som den kan komme. Det er svært at sige hvorfor, men du er helt sikkert ikke den eneste, der har prøvet det. De her ting sker, og det er vigtigt for mig at sige, at det er helt okay. Det er kun dig, som ved, hvad du trives i, og derfor er det så dejligt for mig at høre, at du har lyttet til dig selv og har sagt fra. Været ærlig både overfor dig selv og overfor ham.

Det kan også være, at det som sådan ikke er fordi, at du ikke er klar til en kæreste, men måske det bare ikke skulle være den her dreng eller at tingene gik lidt stærk for jer? Du skriver at I var på jeres første date, og at det endte med både kys og lidt mere, og det er jo rigtig dejligt hvis det føles rigtigt, men det er også helt okay, hvis man gerne vil have lidt mere tid til virkelig at finde ud af, hvordan man har det med hinanden. Nogle synes, at det er rarere at gå på lidt flere dates, før de er klar til at sætte en titel på hvad man er og om man overhovedet er noget. Det kan være, at det er det samme for dig.

At date og møde mennesker er nogle gange bare svært, og det kan tage tid at finde ud af, hvad kan man lide og hvad kan man ikke lide. Jeg er helt sikker på at du nok skal finde ud af det, så længe du husker at lytte til dig selv, ligesom du har gjort indtil nu. Lad dig ikke presse af andres ønsker eller forventninger, men lyt til dig selv, og så skal det nok komme. Det er jeg sikker på.

Jeg håber at du kan bruge mit svar, og at det kan hjælpe dig med at få lidt ro på tankerne.

Mange positive tanker fra

Amanda

Amandas billede
Amanda fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program