Pik

brevkassespørgsmål

Pik

brevkassespørgsmål af
Marcus
14 år
Oprettet 5 år 11 måneder siden

Min pik måler lidt over 22 cm når den er slap, og lidt over 25 cm når den er stiv. Er det ikke meget når jeg kun er 14 år. Jeg har en kæreste og vi har snakket om sex, kan det godt give problemer når den er så lang.

Svar: 

Kære dig

Godt du skriver, jeg kan godt forstå, du går rundt med de tanker og bekymringer. Det er meget forskelligt, hvor lange pikke er, hvor brede de er og hvordan de er formet. Undersøgelser viser, at den gennemsnitlige pik er omkring 9 cm i slap tilstand og omkring 13 cm i stiv tilstand. Det betyder, at nogle har mindre og nogle har større, men at de fleste vil ligge deromkring. Du ligger så lidt over gennemsnittet, hvilket der absolut intet er galt med. Det er også meget individuelt, hvor meget ens pik vokser hvornår, nogle er færdige med at vokse, når de er 14, andres vokser videre. 

Det er rigtig betænksomt af dig at gøre dig tanker om, at størrelsen på din pik kan betyde noget for sex, for du har også helt ret i, at den slags godt kan betyde noget. Ofte kan det skabe problemer, fordi det simpelthen gør ondt på pigen. Den gennemsnitlige skede er nemlig omkring 7 cm dyb normalt, og omkring 10-11 cm, når pigen er opstemt (liderlig). Det varierer selvfølgelig fra kvinde til kvinde, og det er nok noget man bare må prøve af og se, hvad der gør ondt og hvad der ikke gør. Det kan betyde enormt meget, at man bruger god tid på at varme pigen op - kysse, røre ved hinanden osv. - inden man begynder at have sex. Det kan også hjælpe meget at bruge glidecreme, hvis det gør lidt ondt. Det vigtigste er nok, at man bare tager det stille og roligt og snakker sammen imens, så man ved, hvordan den anden har det. 

Noget andet vigtigt er, at I finder de rette kondomer, både fordi det er super vigtigt at bruge kondom, men også for at det føles bedst. Hvis kondomerne er lidt for små, kan det nemlig gøre ondt på dig at have dem på, men det er meget vigtigt, at I bruger kondom alligevel, så I undgår at hun bliver gravid eller at blive smittet med kønssygdomme - begge dele er nemlig lidt besværlige at slippe af med igen. Man kan købe forskellige kondomer både i Matas og på apoteker. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar!

Sophie

SophieBs billede
Sophie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program