Den der en-som-hed

blogindlæg

Den der en-som-hed

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 5 år 11 måneder siden

Tusind tak for en hyggelig chat

I aften var der åben chat, hvilket betyder at I unge bestemmer emnet. 

Vi kom omkring en del forskellige emner, men særligt ensomhed var noget der fylder for rigtig mange af jer. Derfor snakkede vi om hvad en god ven er, hvor lang tid der skal gå før man er venner, og hvorfor det nogle gange kan være svært at rumme hinanden. I den forbindelse snakkede vi om at man nogle gange kan føle sig udenfor eller misforstået, hvis man skiller sig ud på en måde. Jeg brugte ordet "særlighed" om det, fordi jeg tænker på det som en god ting. Når man har noget der er anderledes, så er man helt særlig - på en rigtig kærlig måde :) 

I forhold til at få kontakt til andre, så kan det være en god idé at være meget konkret når man rækker ud. Spørg f.eks. om de kan ses på en bestemt dato eller til et bestemt arrangement. Du kan også, hvis I nu er facebook venner, holde øje med om de tilmelder sig særlige begivenheder, og så enten tage med til de samme - og lad som om at du tilfældigvis lige kom det samme sted; og lav så en konkret aftale - eller du kan bruge det som inspiration til hvad du vil invitere dem med til. 

Hvordan er man voksen

I kom også i gang med en rigtig god snak om vasketøj, ris og mælk (som ikke bare automatisk dukker op i køleskabet), og der var en af jer der foreslog at vi skal have en chat om "overlevelse" på et tidspunkt. Og så vidt jeg kan forstå, så skal det ikke handle om hvordan man overlever i junglen, men blot hvordan man får en helt almindelig hverdag til at hænge sammen. Jeg synes det er en rigtig god idé, og jeg finder en dag til det i efteråret. Programmet indtil sommerferien er lagt, og I kan se det her

Næste gang

I næste uge er det Rådgiver Sophie der er tilbage i chatten, og hun får besøg af Maja. De skal snakke om selvskade og spiseforstyrrelser, og jeg tror det bliver rigtig spændende.

Vi ses igen d.31 maj!

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program