Er det min skyld?

brevkassespørgsmål

Er det min skyld?

brevkassespørgsmål af
Emma
14 år
Oprettet 5 år 12 måneder siden

Hej. Jeg er en pige på 14 år, som oplevede noget uhyggeligt i går.. en rigtig god drengeven fra min klasse, voldtog mig hjemme hos ham da vi skulle være sammen. Jeg havde overhovedet ikke forestillet mig han kunne finde på sådan noget.. han siger det min egen skyld, da jeg bare kunne lade vær med at tage med ham hjem. Men jeg vidste det ikke overhovedet. Jeg troede bare vi skulle være sammen som to venner. Nu har jeg så meget skyldfølelse. Er det rigtigt det min skyld?.. han har jo ret i jeg bare kunne havet ladet vær med at tage med ham hjem.. hvad skal jeg gøre? Jeg er rigtig ked af det, specielt fordi det en af mine bedste venner..

Svar: 

Kære Emma

 

Mange tak for din besked og hvor er jeg glad for at du skriver til os. En sådan oplevelse som din, skal man aldrig gå med alene.

Da voldtægten næsten lige er sket, vil jeg råde dig til via hjemmesiden www.voldtægt.dk at kontakte det Center for Voldtægtsofre, der er nærmest dig - for at du kan tale med en om det du har oplevet ,hurtigst muligt.

Der er ikke noget krav om at du skal anmelde voldtægten til politiet for at få hjælp - så du må gerne kontakte et center og sige til dem at du ikke ønsker at anmelde ham, men bare ønsker at få det bedre.

 

Det kan ofte være svært at komme sig efter en så voldsom oplevelse, da du, som du selv skriver, føler skyldfølelse over at du gik med ham hjem. Det er dog ikke rigtigt, da han ikke må have samleje med dig uden du også havde lyst. Selv hvis du ikke fik sagt nej, må han ikke udnytte, hvis du stivnede eller på anden måde oplevede ikke at kunne sige fra.

 

Derfor håber jeg inderligt at du får talt med nogen om det du har oplevet, evt. en voksen som kan hjælpe dig, da det simpelthen er for stor en ting at gå  og bære rundt på med alene.

 

Med de bedste hilsner

Carina

Center for Voldtægtsofres billede
Center for Voldtægtsofre har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program