skuespil

brevkassespørgsmål

skuespil

brevkassespørgsmål af
Anoxx
14 år
Oprettet 6 år 2 uger siden

Hejsa. Jeg ved ikke om det er noget problem, men det er bare noget jeg tænker på hele tiden. Jeg elsker skuespil, og siden jeg gik i 5. har jeg altid interreseret mig for skuespil. Derfor startede jeg til drama i 6.klasse og jeg var SÅ glad, og vidste bare at det er det jeg elsker. Men derfor vil jeg virkelig gerne være med i en film, men ved virkelig ikke hvordan jeg skal tilmelde mig. Ved i måske hvordan? Der er sådan en pige som går på en anden skole, som er med i en film, og jeg bliver bare så misundelig fordi jeg ville ønske det var mig! tak for hjælpen :)

Svar: 

Hej med dig. 

Hvor er det fedt for dig, at du har fundet en interesse som du brænder for! Ud fra lidt research kan jeg se, at det meste tilmelding foregår online, hvor man enten kan søge direkte til en film/reklame/serie eller lignende, eller hvor man kan skrive sig op i et arkiv. Jeg har fundet et par sider, hvor du kan blive lidt klogere på, hvordan du tilmelder dig. På den her side kan du læse mere om, hvad det vil sige at være "barneskuespiller" og hvordan du tilmelder dig castings. Der står bl.a., at det er rigtig godt at have erfaring med fx teater, hvor man kan lære noget basic skuespils teknikker. Det kan også være, at du allerede har lært en hel masse om det igennem drama og føler dig helt klar til at fortsætte med film.
På denne side her kan du skrive dig op til at blive kontaktet til en casting, hvis du er heldig. Der findes generelt mange sider online, hvor man kan tilmelde sig castings, så hvis du prøver at søge på casting til film, så dukker der helt sikkert en masse op.

Inden du begynder at søge og melde dig til, så vil jeg anbefale dig at snakke med dine forældre om, at det her er noget som du brænder for og gerne vil arbejde med. Måske ved de det allerede og bakker dig fuldt op, men hvis ikke så er det vigtigt, at du snakker med dem om det først. Hvis du er heldig at blive castet til fx en film, så kræver det nemlig forældretilladelse. Det kan også betyde en stor ændring i dit liv og helt sikkert også dine forældres liv, hvis du gerne vil gå all-in på skuespillet, så det er vigtigt, at de er helt med på, at det er det, du gerne vil. 

Ellers vil jeg ønske dig held og lykke med det hele - jeg håber, at det lykkes for dig at få din drøm opfyldt! :) 

Mange hilsner Pernille  

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program