Gravid?

brevkassespørgsmål

Gravid?

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 6 år 4 uger siden

Kære brevkasse, Jeg er en pige på 17, og jeg havde sex for første gang for en uges tid siden, med min kæreste som har haft sex før. Jeg burde have fået min menstruation for en 3-4 dage siden. Min cyklus er generelt lidt kort, og det undrer mig lidt at den ikke er kommet endnu. Vi brugte kondom, og vi er begge sikre på at kondomet ikke sprang, men jeg er bare stadig bekymret for, om der nu alligevel gik noget galt på den ene eller anden måde. Skulle jeg få det testet, eller burde jeg stoppe med at bekymre mig? Mvh en måske lidt for urolig pige.

Svar: 

Kære du, 

Tak for dit spørgsmål.

Hvis man bruger kondom, og det ikke går i stykker beskytter det med over 97%, så risikoen for at blive gravid er altså meget lille. Med det sagt, så kan man altid tage en test, hvis man er i tvivl. 

Jeg er sikker på, at der er gået mange tanker igennem dit hoved i forbindelse med første samleje, du har måske glædet dig, været spændt, nervøs? Menstruation er styret af hormoner, som kan påvirkes af mange ting - bl.a. humør, stress mm. Derfor kan det også være derfor, at den er lidt forsinket - hvilket er helt normalt. Stort set alle piger oplever en uregelmæssig menstruation indimellem. 

Når man bruger kondom, beskytter det mod både graviditet og kønssygdomme, det er derfor en rigtig god og meget sikker løsning. 

Jeg håber, at det var svar på dit spørgsmål. 

Kh

Lise

LiseLs billede
Lise har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program