Sex

brevkassespørgsmål

Sex

brevkassespørgsmål af
Mig
13 år
Oprettet 6 år 1 måned siden

Hvornår er det okay at have sex? Jeg ved at det er lovligt når vi begge er under 15 men er det for tidligt hvis man har lyst til det?

Svar: 

Hej med dig.

Tak for dit fine spørgsmål, det er godt at du skriver. 
Det er okay at have sex, når man har lyst til det. At have sex, kan godt være en rigtig stor oplevelse og udfordring, så det er godt hvis man har gjort sig nogle tanker og erfaringer inden man starter. Hvis du har lyst til at prøve at have sex syntes jeg, at det er en rigtig god idé, at du har det med en som du kender rigtig godt og stoler på, og ikke mindst har lyst til og at vedkommende føler det samme om dig. Det er vigtigt, at du lytter til dig selv og mærker efter hvor dine grænser går. 

At have sex kan være mange ting og det kan faktisk være en rigtig god ide at starte i det små. Det kan være, at du og den som du gerne vil have sex med, skal starte med bare at prøve at tage tøjet af hinanden og røre lidt med hinanden til at starte med. Så kan I lære hinandens kroppe lidt at kende og stille og roligt gå på opdagelse. 

Sidst, men ikke mindst, så er det vigtigt at i beskytter jer. Når i er så unge som i er, så syntes jeg helt sikkert, at I skal sørge for at bruge kondom. Og så syntes jeg også at det kunne være en fin ide, hvis du snakkede med nogle voksne omkring det. Det kan være meget godt lige at snakke en situation igennem inden man prøver det, så man er lidt mere forberedt på, hvad der skal ske. Hvis du kan snakke med f.eks. din mor eller en lærer om det, syntes jeg at det ville være rigtig fint. De har sikkert prøvet det, ved hvad det handler om og har sikkert nogle gode råd. Du er også altid meget velkommen i vores chat, hvis du har brug for at snakke lidt mere om det. 

Jeg håber at du kunne bruge svaret til noget. 
Held og lykke med det. 
Hilsen Marie 

MarieHPs billede
Marie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program