Håbløst forelsket

brevkassespørgsmål

Håbløst forelsket

brevkassespørgsmål af
Louse
14 år
Oprettet 6 år 1 måned siden

Har skrevet med den her dreng i 2 år nu for vi mødtes på nettet og så har vi bare skrevet mere og mere og næsten hver dag i over et år. Han er 27 år men jeg løj om min alder og sagde jeg var 16 da vi begyndte og skrive så han tror jeg er 18 nu og det giver mig mega dårlig samvittighed fordi han overvejer og slå op med sin kæreste for og være sammen med mig nu men vi har aldrig mødtes i virkeligheden. Det andet problem er vi har snakket rigtig meget om sex og snappet frækt mange gange og der snakker vi altid om hvad vi vil gøre når vi mødes og han tror ikke jeg er jomfru så hvis vi mødtes i virkeligheden vil han nok have sex med det samme og det vil jeg også men tør bare ikke.

Svar: 

Hej med dig. 

Ja, det er lidt af et dilemma, du står i. Det kan være meget spændende at skrive med nogen, som man ikke kender, og jeg tror, at rigtig mange lyver lidt eller pynter på sandheden, når man ikke kender personen, man skriver med, for tit ender man aldrig med at mødes. Så jeg kan godt forstå, hvis du er blevet grebet af stemningen, og måske endda nu er blevet forelsket i ham. Men det lyder til, at det kan få rigtig store konsekvenser for jer begge at fortsætte med at skrive sammen og måske endda mødes. 

En grund til at det kan få store konsekvenser er fordi, at ham du skriver med, er 27 år, og du tror, at hvis I mødes, at han gerne vil sex, og det vil du egentlig også gerne. Men da du er under 15 år, og dermed under det, der hedder den seksuelle lavalder, så er det ikke lovligt, hvis I har sex, og ham her vil fyren vil faktisk kunne komme i fængsel for det. Det lyder lidt voldsomt, men den seksuelle lavalder er lavet for at beskytte børn og unge mod voksne, der kan/vil udnytte dem. Det er helt sikkert ikke ham her fyrens intentioner, da han tror, at du er ældre end du er. Men det vil stadig ikke være lovligt, hvis I har sex, uanset hvad han tror din alder er, og uanset hvor meget I begge har lyst.

Du skriver også, at du faktisk ikke tør at have sex med ham, selvom du egentlig har lyst. Det er altid meget, meget vigtigt at lytte til sig selv og ikke gøre noget, man ikke har lyst til når det kommer til sex. At have sex er en meget intim oplevelse, og det kan være ekstremt grænseoverskridende at gøre noget seksuelt, som man ikke har lyst til. Det kan få konsekvenser for en i lang tid, og derfor synes jeg virkelig ikke, at du skal have sex med ham, hvis I ender med at mødes. Når man ikke har haft sex før og stadig er ung, så er det vigtigt, at når man så gerne vil have sex, at man har det med en, som man kender godt og er tryg ved. Og da du ikke har mødt fyren, du skriver med før, så er det ikke et særlig godt udgangspunkt. Jeg kan godt forstå, hvis du måske føler dig presset til at have sex og måske også har lyst, fordi I har skrevet seksuelt sammen og måske endda delt frække billeder med hinanden, men det kan være meget lettere at skrive seksuelt sammen end rent faktisk at gøre de ting, man skriver om, hvis man mødes.

Du fortæller også, at han overvejer at slå op med sin kæreste for at være sammen med dig. Jeg kan selvfølgelig ikke fortælle dig, at du ikke skal mødes med ham, men jeg synes ikke, at det vil være helt fair overfor ham, da han tror, at du er en helt anden end du er. Hvis I mødes vil han nok hurtigt kunne regne ud, at du nok ikke helt er 18 år, og måske vil han føle sig svigtet og snydt, og følt at han har slået med sin kæreste på et helt forkert grundlag, fordi han troede, at han gjorde det for en helt anden pige. Så det vil altså kunne få rigtig store konsekvenser for ham - og hans kæreste. At han nok alligevel burde slå op med sin kæreste, fordi han skriver han med dig og egentlig har været sin kæreste utro, er en anden sag. Men det tænker jeg ikke er din skyld, men hans helt egen.  

Jeg tænker, at du nu nok har to valgmuligheder. 1. Du kan enten fortælle ham sandheden om din alder, og fortælle hvorfor du løj. At det ikke var for at snyde ham, men måske fordi du synes det var spændende at skrive med ham, at du har fået følelser for ham osv. 2. Den anden mulighed er at skrive til ham, at du ikke er interesseret længere, og altså ikke fortælle sandheden om din alder, men bare stoppe jeres relation nu. Det er op til dig selv at gøre det, du synes er mest rigtigt, men jeg vil råde dig til ikke at mødes med ham og på en eller anden måde stoppe jeres kontakt. Jeg ved godt, at det kan være utrolig svært, når man er forelsket, men udover at det ikke er helt fair overfor ham, at han tror, at du er en anden end du er, og måske endda slår op med sin kæreste på grund af at han tror at du er en anden, så vil det være meget problematisk, hvis I mødes, og måske har sex, da det ikke vil være lovligt, og det lyder ikke til, at du er helt tryg ved det. 

Jeg håber, at du kan bruge mine tanker om din situation. Du er også meget velkommen til at komme ind i vores 1-1 chat, hvis du har brug for at snakke mere om, hvad du kan gøre.

Mange hilsner Pernille

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program