selvskade

brevkassespørgsmål

selvskade

brevkassespørgsmål af
amanda
15 år
Oprettet 6 år 2 måneder siden

hey CYBERHUS hvordan får man selvskade stoppet

Svar: 

Kære du

Det er godt at høre, at du gerne vil prøve at stoppe selskade. Hvordan man stopper med at selvskade er forskelligt afhængig af hvorfor man gør det. Det kan være det fjerner ens opmærksomhed for hvor dårligt man har det, man kan føle, at man fortjener smerten, man kan ville have opmærksomhed og man kan også gøre det uden helt at vide hvorfor.

Mange der selvskader gør det fordi de føler, at det får dem til at tænke på noget andet end de negative tanker og følelser de går rundt med. Hvis det er derfor man selvskader, er det godt at finde en anden måde at håndtere tankerne og følelserne på. Man kan f.eks. skrive dagbog, tegne hvordan man har det eller snakke med andre om det.

Uanset grunden til, at man selvskader, er det godt at tale med andre om det. Det kan få de negative tanker og følelser ud på en anden måde, man kan finde ud af, at man ikke fortjener at blive straffet, og man kan finde ud af, hvordan man kan få det bedre.

Jeg håber det har svaret på dit spørgsmål. Hvis ikke, er du meget velkommen til at skrive igen, enten her i brevkassen eller på chatten.

Kram

Luna

Lunas billede
Luna fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program