Gravid??

brevkassespørgsmål

Gravid??

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 6 år 2 måneder siden

Hej, jeg er en 18 årig pige som har haft sikker sex en del gange nu. Vi bruger kondom HVER gang, og indtil videre er det ikke sprunget eller noget, men jeg har alligevel altid den største frygt om at blive gravid. Der er 1 uge til jwg skal have min mens, og jeg er nervøs for den ikke kommer. Jeg fik her til morges brunt udflåd med lidt blod i, og det eneste jeg kan finde på nettet om det, er at man er i starten af sin graviditet?!!! Jeg er vildt bange. Passer det? Har ikke lyst til at fortælle min Mor om det allerede... Mvh en virkelig ked af det pige

Svar: 

Hej

Tak for dit spørgsmål. Jeg synes ikke du skal være bekymret. Kondom er en sikker form for beskyttelse, både mod graviditet men især også mod seksuelt overførte sygdomme. Det er rigtig godt at I bruger kondom HVER gang.

I forhold til menstruation er der mange piger i din alder som kan have uregelmæssig menstruation, derfor kan du også opleve at menstruationen ikke kommer ræcis den dag du forventer.

I forhold til det udflåd du beskriver, tænker jeg ikke at det skal tolkes som starten på en graviditet. Det er normalt nok at der kan være ændring af udflåddet farve/konsistens m.m i forhold til menstruationscyklus. Det skyldes hormonelle ændringer i løbet af menstruationscyklus.

I det tilfælde hvor din menstruation ikke kommer der hvor du har forventet, kan du evt tage en graviditetstest. De kan købes uden recept, og kan da hjælpe med nervøsiteten.

Jeg synes det lyder som om I passer på hinanden, og det skal i endelig blive ved med.

mvh

Mads

Madss billede
Mads fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program