Smerter i mave og underliv

brevkassespørgsmål

Smerter i mave og underliv

brevkassespørgsmål af
Frida
12 år
Oprettet 6 år 4 måneder siden

Hej cyberhus Jeg er begyndt at have smerter i maven og underlivet det gør mega ondt og nogle gange kan jeg slet ikke bevæge mig jeg har haft det i lidt over en uge det kommer i cirka to timer og så forsvinder det og det gør det cirka fire gange om dagen Håber i kan hjælpe

Svar: 

Hej med dig, 
Mange tak for dit spørgsmål. 
Så vidt jeg kan forstå på din mail har du gennem den sidste uge oplevet mavesmerter cirka 4 gange om dagen, med en varighed på ca. 2 timer.

Mavesmerter kan skyldes mange ting, både fysiske og psykologiske. 

Jeg kan på stående fod ikke komme med en god forklaring på dine mavesmerter, men der kan være flere årsager. Hvis smerterne er ledsaget af tynd mave kan det skyldes en maveinfektion. Hvis du har hård mave, kan det være at du er forstoppet. Hvis du føler at du mere har ondt i underlivet kan det skyldes at du er ved at få din menstruation. Hvis du er midt mellem 2 menstruationer kan man også få smerter ved ægløsning (såkaldt mittelschmerz). Hvis det svier når du tisser og dit tis lugter anderledes end normalt kan det skyldes blærebetændelse som også giver mavesmerter. I værste fald kan mavesmerterne være så alvorlige at de kræver lægebehandling med det samme.
Yderligere kan mavesmerter også skyldes stress, nervøsitet, ændrede kostvaner og mange andre ting. Nogle gange forsvinder mavesmerterne af sig selv, og vi opdager desværre aldrig årsagen til mavesmerterne.  

Som du nok kan se kan mavesmerter skyldes mange forskellige ting, derfor er det også vigtigt at du opsøger din læge så vedkommende kan undersøge om dine mavesmerter skyldes noget alvorligt, eller er noget der skal gå over af sig selv. 

Jeg er ked af at jeg ikke kan komme med et mere præcist svar, men derfor er det også vigtigt at du opsøger din læge. 

Hvis du har flere spørgsmål er du naturligvis velkommen til at skrive ind igen. 

 

De bedste hilsner

Morten
Læge

MortenSHs billede
Morten har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program