Bedste veninde dater min eks

forumspørgsmål

Bedste veninde dater min eks

forumspørgsmål af
Anonym123
15 år
Oprettet 6 år 4 måneder siden

Hey alle sammen
Jeg står med et seriøst problem, som virkelig fylder meget hos mig.
Jeg havde været bedste venner med denne dreng (kalder ham lige S) i lidt over 4 år, da vi fik følelser for hinanden. S og jeg blev så kærester i 4 måneder, hvor vi så slog op. Jeg var mega knust og bruddet, og min bedste veninde (kalder hende lige B) vidste også godt, hvor såret jeg var over det, men i stedet for at være der for mig, begyndte hun bare at hænge op ad S, og når jeg kiggede på dem, var det som at se ham og mig sammen, da i var kærester.
Det gjorde mig mega ked af det, og når jeg prøvede at sige det til hende, talte hun bare uden om.
Efter en uge fandt jeg så ud af, at hun havde været hjemme hos S en aften, hvor hun havde aftalt en aftale jeg ellers havde med hende.
Senere fandt jeg ud af, at de også havde kysset. (og der går rygter om, at der også skete mere end det)
Alt det her gør mig mega ked af det. kunne aldrig finde på det over for hende.
S snakker slet ikke til mig mere. Han ignorerer mig bare, og ham og B hænger op ad hinanden. Altså min EKS/gamle bedste ven og min BEDSTE VENINDE!
Jeg er så knust over det hele, da de to ligesom skulle være de vigtigste personer i mit liv..
Hvad kan /skal jeg gøre? Kan jeg overhovedet gøre noget??
:(
Hilsen den triste pige, som bare savner sin bedste ven.

Kommentarer

Pænt goddag :)
Jeg kan godt forstå det problem du står i, det kan på ingen måder være nemt - jeg har nemlig selv prøvet det.
Først og fremmest må du gerne tage mit svar med et gram salt, jeg er ikke ekspert, jeg svarer 'bare' ud fra hvad jeg tænker og efter egen erfaring.

Når det er nævnt, så synes jeg bestemt ikke at det er særlig pænt det din veninde har gjort mod dig - eller din eks, for den sags skyld. Der skal jo to til en tango, så jeg synes heller ikke at han har opført sig særlig anstændigt i denne sag.

Jeg kan læse at du har prøvet at snakke med din veninde om det, og det synes jeg var helt rigtigt gjort af dig, for når man er i en alder som dig (og din veninde og eks går jeg også ud fra er omkring de 15?) så kan ens følelser hurtigt tage over, og man kan nemt få gjort noget som man fortryder senere hen. Så stor ros til dig for at være så moden omkring det! :)

Det jeg ville gøre hvis jeg var dig er følgende:
- Overvej situationen grundigt!: For mig virker det som om at meget af det du skriver de gør, er enten noget du selv føler, eller sladder. Men VED du om de har gjort noget? Har DE SELV fortalt dig det? Spørg dem lige inden du gør noget andet, for sladder fører intet godt med sig, specielt hvis du bare tror på det og beskylder dem for noget de måske slet ikke har gjort.

- Snak med dine forældre: Hvis du har det mega fedt med dine forældre (måske især din mor) som jeg selv, så kan jeg næsten love dig at du med det samme føler dig mindre alene i den her sag, fordi uanset hvad der sker, så er ens forældre altid ens ven. Det er noget jeg personligt har lært nu hvor jeg er voksen. Og hun har måske endda et godt forslag til hvad du gør.

- Snak med din veninde og/eller eks: Jeg ved at du har prøvet, og det er bestemt ikke sikkert at det virker. Men jeg tænker at det er suuuper vigtigt at du får fortalt din veninde at det hun gør IKKE er okay med dig, for mens mange mennesker faktisk ikke har et problem med om veninderne dater ens eks, så virker det for mig ikke som om at hun overhovedet har spurgt om det er i orden, og det synes jeg slet ikke er okay. Veninderne bør altid komme først. Hvis ingen af dem gider at lytte til dig, så skulle du måske overveje at sende en besked på Facebook eller en sms til den ene eller begge - HOLD TONEN, for hvis du flipper ud (selvom det er svært ikke at gøre) så kan det altid betale sig at være det større menneske, og at f.eks bande og kalde navne fører i hvert fald ikke til noget godt, bare en lille note - og så må de læse det, evt. svare hvis de gider.
Og hvis de ikke gider, så er ingen af de to dine venner hvis du spørger mig. Jeg er IKKE ude på at ødelægge venskaber her, jeg synes bare at der er ting man ikke gør mod sine venner, og dette er en af dem. Og hvis hun gør det, og tilmed er ligeglad med din reaktion, så er hun ikke din veninde.

Jeg håber det gav nogle idéer til hvad du gør. Jeg håber også at du får det bedre.
Jeg tjekker op på tråden senere også, så du skal endelig spørge hvis du er det mindste i tvivl, eller sende en opdatering om hvordan det er gået? Hvis det er okay med dig selvfølgelig!
Alt det bedste herfra.

532

Tusinde tak! Det betyder rigtig meget!

513

Hej!

Jeg kan forstå du er meget ked af det over at din ekskæreste nu er sammen med in gamle bedste veninde. 

Og at din ekskæreste også har været din bedste ven. Altså mit bedste bud kunne være at spørge dem om ikke kunne mødes et sted og få snakket tingene rigtig godt igen. Det kun jo være at de forstår det og indser det de har gjort forkerte. Altså det er mit bedste bud. 

Kh Anastasia (13)

139

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program