Kan man blive gravid uden at have æggeløsning?

brevkassespørgsmål

Kan man blive gravid uden at have æggeløsning?

brevkassespørgsmål af
Emilie
15 år
Oprettet 6 år 4 måneder siden

Hej. Jeg har tænkt på et spørgsmål. Min kæreste brugte den der: “Afbrudt samleje” metode - hvor man trækker penissen ud, inden man kommer. det skete 1 dag før min æggeløsningsperiode. & nu er jeg meget bange for at være gravid, fordi jeg har fået af vide at sædceller kan overleve 2 dage inde i en livmoder.

Svar: 

Kære Emilie.

Mange tak for dit spørgsmål. 

Afbrudt samleje hvor man ikke bruger anden beskyttelse end at sæden kommer udenfor skeden, er IKKE en sikker metode til at undgå at blive gravid. Risikoen for at blive gravid er selvfølgelig mindre end hvis drengen får udløsning oppe i pigen. Dette betyder at man godt kan blive gravid på denne måde, selvom man føler man passer på. Grunden til dette er, at der under sex kommer nogle enkle sædceller ud inden drengen får selve udløsningein. Disse sædceller kan leve inde i skeden op til 7 dage og kan potentielt befrugte et æg. Hvis man skal være sikker på ikke at blive gravid skal man enten bruge kondom, p-piller eller anden beskyttelse som du kan få hos lægen. 

Jeg vil råde dig og din kæreste til at tage en snak omkring hvilken beskyttelsesmetode I gerne vil bruge i fremtiden, da en uønsket graviditet kan være en meget ubehagelig overraskelse. I forhold til din situation lige nu, er risikoen for at du er blevet gravid efter en enkelt gang hvor din kæreste har brugt afbrudt samleje ikke særlig stor. Du må vente og se om du får din menstruation til vanlig tid. Hvis din menstruation udebliver må du tage en graviditetstest og gå til lægen. 

Jeg håber at dette gjorde dig en smule klogere på hvad du skal være opmærksom på i fremtiden. :)

Mvh Christine, Læge. 

 

ChristineRs billede
Christine har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program