Lukas

brevkassespørgsmål

Lukas

brevkassespørgsmål af
Lukas
10 år
Oprettet 6 år 4 måneder siden

Lejertur i morgen jeg ike glad for at tag på lejertur mine plejeforældre siger jeg klare det men jeg bange får hjem v

Svar: 

Kære Lukas. 

Da det er et par dage siden du skrev spørgsmålet, så kan det være, at du allerede har været på lejrtur eller fik lov til ikke at tage med. Men uanset hvordan det er endt, vil jeg gerne dele mine tanker med dig om dit brev. 

Du skal vide, at du langt fra er den eneste, som ikke har lyst til at tage med på lejrture eller udflugter, hvor man skal være væk hjemmefra i mere end en dag. Det er helt naturligt at få hjemve, og faktisk har langt de fleste børn og unge prøvet at have hjemve. Hjemve betyder egentlig bare, at man er rigtig glad for sine forældre eller plejeforældre, og at man er glad for der, hvor man bor. Og det er jo rigtig godt! Men selvom man har hjemve, så kan det faktisk også være meget godt at prøve at være lidt væk hjemmefra. Man får nemlig en masse oplevelser, som man kan fortælle om, når man kommer hjem, og som dine plejeforældre også har fortalt dig, så viser man også sig selv, at man kan klare meget mere end man tror - og det er faktisk en rigtig rar følelse at have og rart at vide om sig selv. 

Jeg er helt sikker på, at når man er på lejrtur eller væk hjemmefra, så er man slet ikke den eneste, som har hjemve. Det kan derfor være rigtig godt at tale med de voksne på turen om, hvordan man har det, så man ikke skal gå med det selv og være ked af det. Så hvis du skal afsted igen en anden gang, så kan du måske tale med de voksne der skal med om, hvordan du har det med at være væk hjemmefra inden I skal afsted, så de ved det. Det kan være, at det vil hjælpe dig fx at vide en masse om det sted I skal hen. For nogen hjælper det nemlig rigtig meget på hjemveen at være forberedt på, hvad der skal ske på turen. Det kan også være godt at få snakket en masse med dine plejeforældre om det, så de også ved, hvordan du har det, og kan hjælpe dig med at forberede dig på at være lidt væk hjemmefra. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

Mange hilsner Pernille 

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program