Seksualitet, kønsidentitet og hatecrimes

blogindlæg

Seksualitet, kønsidentitet og hatecrimes

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 5 måneder siden

Seksualitet

I takt med at vi udvikler os som personer og modnes fysisk, begynder seksuelle lyster at tage form hos os. Det er et meget personligt og et livslangt eventyr at udforske sine lyster, og noget som er forskelligt fra person til person. Nogle er slet ikke i tvivl om, hvad og hvem de tænder på, mens andre oplever mere forvirring og tvivl i denne udviklingsproces. Det at være heteroseksualitet ses stadig af mange som det mest "normale", hvilket gør forvirringen endnu større for de, der måske ikke føler, de passer i den boks. Er man unormal fordi man er homo-, bi-, aseksuel eller noget andet? Hvorfor betyder det overhovedet så meget, hvilken seksualitet man definerer sig som? Mange unge går med tanker om deres seksualitet, som måske kan være svære at dele, fordi de er bange for reaktionen. Hvad vil vennerne sige? Hvordan reagerer familien? Hvordan er man overhovedet sikker på sin seksualitet? Det er nogle svære tanker og følelser, der dukker op, netop fordi man kan føle, at man ikke er som de andre, og at man måske ikke er, som man "burde" være. 

Kønsidentitet

Mand eller kvinde, dreng eller pige, to køn, to bokse, man kan puttes i baseret på ens biologiske køn. Selvom det biologiske køn egentlig bare handler om, hvilke kønsorganer man har, så har vi en masse tanker om og forventninger til, hvordan man er som mand, og hvordan man er som kvinde. Disse egenskaber og måder at være på, som vi knytter til det biologiske køn er i høj grad opstået gennem traditioner og kultur, og har egentlig ikke rigtig noget at gøre med, hvilket biologisk køn man er født med. På baggrund af dette, er begrebet kønsidentitet også opstået. For hvad hvis man er født med et køn, men egentlig føler sig som noget andet? Måske man føler sig som det modsatte køn, måske man slet ikke føler at man passer i nogle af kasserne. Det er nogle svære tanker, for det er svært at føle sig anderledes, og man kan ofte føle sig forkert, fordi man er anderledes. 

Hatecrimes

Selvom vi i Danmark er blevet meget mere åbne og accepterende for forskellighed, så er der stadig rigtig mange, der udsættes for hatecrimes. Hatecrimes kan for eksempel være at blive mobbet, råbt efter på gaden, truet eller overfaldet, måske fordi man er homoseksuel, transkønnet eller på en anden måde anderledes. Det er frygteligt at sådan et had stadig fylder, for hvorfor kan man ikke bare få lov at være menneske? Er vi ikke alle lige meget vær, ligegyldig køn, seksualitet, hudfarve osv.? 

Hvem er du?

Måske nogle af jer kender til alle de her ting, måske I selv føler det og oplever det, måske I kender nogen der gør. På torsdag håber jeg, I vil komme og snakke om alt dette, måske nogle af jer har nogle gode råd til, hvordan man bedst håndterer hatecrimes og mobning. Vi får besøg af gæsterådgiver Thorbjørn fra LGBT. LGBT er landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede, læs mere her. Thorbjørn er 25 år og medlem af LGBT Ungdom Århus' bestyrelse, som er en social forening for unge mellem 15 og 25 år. Han har førstehåndserfaring med at være både transkønnet og biseksuel. Tidligere har han deltaget i to chats om køn og seksualitet hos Cyberhus

Så kom som du er og få en god snak! 

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

Køn handler ikke kun om hvilke kønsorganer du har. Det handler også om kromosomer, så selvom du skærer din penis af, er du jo stadig en mand. Intet kan ændre det.

668

Du har faktisk fat i noget. Selvom man føler sig som en pige, kan man jo ikke lave om på hvad man er.

662

Du kan ikke ændre dit biologiske køn. Men du kan ændre den måde du tænker om dit køn.

639

Ja, men det ændrer jo ikke andet end din egen opfattelse af dig selv. Det ændrer ikke på noget faktum.

618

Hold dog op, hvis du selv ved du er en pige, så fuck alle andre. Så er du en pige

706

Du er jo stadig en dreng så!!!

632

Det virker lidt som om du bare er en troll. Du kan ikke ændre biologisk køn. Det er der ingen der siger man kan. Man kan tænke anderledes om sig selv, og det kan andre også. Du er uenig, og det er fint. Find et andet sted at være en troll, hvis du ikke har mere at byde ind med.

Cyberhus er for folk der vil hjælpe hinanden og det virker ikke helt som om du er interesseret i at hjælpe???

584

Er man en "troll" når man er uenig i hvad du tænker og synes?
"Man kan tænke anderledes om sig selv, og det kan andre også." Du kan tænke anderledes om dig selv, ja, men du kan ikke forlange at andre skal gøre det samme, eller endda synes at det er en god ting at gøre.
Og at fortælle sandheden er den bedste måde at hjælpe på, uanset hvor ondt den må gøre, så din sidste sætning giver ikke mening i denne sammenhæng.

603

Man er troll, Hvis man ikke vil bidrage men bare lukke ned. Du prøver ikke at åbne en debat eller dialog, men prøver at lukke alle svar ned med. Du kan ikke ændre noget basta. Så det har du sagt. Det er forstået. Der er ikke mere du kan byde ind med. Når du så bare bliver ved med at gentage bliver du til en troll.

653

Præcis, det giver ikke mening at kalde mig troll, bare fordi jeg siger noget du er uenig i. Jeg kan sagtens acceptere, at en person føler sig som en pige, og jeg kan også godt kalde hende "hun", men det ændrer ikke på ting, som ikke kan ændres. Jeg prøver ikke at lukke noget som helst ned, jeg fortæller mit syn på sagen, og jeg har ret til at have den holdning jeg har - også selvom du ikke er enig.

654

Kære alle jer.

Jeg synes det er rigtig fedt at I er nysgerrige på det her emne, selvom det er et emne som er meget følsomt at snakke om for mange. Det virker også til at I har en god tone i jeres diskussion om hvordan man lufter meninger på en god måde. Jeg har holdt øje, og har indtil videre ikke set det nødvendigt at blande mig. Nu tænker jeg dog at det ville være en god idé hvis I starter en tråd i vores ung til ung afdeling, og køre debatten videre der. Det er også anonymt :) ift. Kønsidentitet, har vi et blogindlæg fra i sommers, hvor Thorbjørn fra LGBTungdom svarer på spørgsmål. I kan læse det her https://cyberhus.dk/blogs/hvad-sker-der-i-gruppechatten/jeg-er-mig-selv

Husk den gode tone :) 

Glædelig jul fra

Rådgiver Signe

655

Du er en smule transfobisk.

668

Det kan godt være du ikke er enig i resten af Danmarks opfattelse af køn, men så hold det for dig selv. If you got nothing nice to say, don’t say it bruh.

623

Resten af Danmarks? Det tror jeg ikke...

610

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program