Hvad skal jeg gøre??

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre??

brevkassespørgsmål af
Simone
17 år
Oprettet 6 år 5 måneder siden

Jeg ved virkelig ik hvad jeg Skal gøre. Jeg prøver at forklare det så godt jeg nu kan. Der er den her fyr som skrev til mig og han er lidt 'kendt' for at skrive til mange piger i vores by. Men jeg svarede ham, og vi begyndte så at ses lidt da vi også har mange fælles venner. Jeg har aldrig sådan været alene med ham, og vi har altid bare været udenfor da både han og jeg er meget ude om aften med vores venner. Vi kyssede så Hver gang vi var sammen og hyggede mere har vi ikke lavet. Det var ik noget specielt, men jeg holdte af hsm. Så var jeg til en fest, og jeg kyssede så med en.. Jeg kendte godt ham jeg kyssede med og det samme gjorde ham jeg 'havde noget med' eller hvad man kan sige. Han skrev så til mig dagen efter om jeg havde lavet noget med en. Jeg valgte at skrive sandheden da jeg ik følte at jeg skjulte noget. Han blev så rigtig sur, og jeg tror at han troede vi havde noget, problemet er bare hvis jeg vidste at han ville have noget imod det så ville jeg aldrig havde gjort det. For jeg holder ekstremt meget af ham, og jeg bliver ked af det hver gang jeg tænker på at jeg har gjort ham ked af det. Jeg har prøvet reddet den med ham og har sagt undskyld og jeg ved det er min fejl og det har jeg indrømmet, men jeg har bare misforstået hvad vi havde, for jeg ville gerne mere men jeg troede han var typen der bare lavede lidt med hver og så smuttede. Så jeg ville ikke være til grin. Det skal siges jeg er typen når jeg holder af en vil jeg gøre alt for personen og jeg er ik typen der bliver sur. Jeg undskylder meget for mig selv og for ting jeg ik har gjort, derfor er jeg bange for jeg giver mig når keg egentlig ik har gjort noget.. Det skal også lige siges at ham her fyren jeg så med han er en rigtig sød person men han ryger meget, og var stort set skæv hver jeg så ham derfor har jeg også tænkt at han kun kysses med mig pga han var påvirket eller noget. Jeg har set ham efterfølgende og har snakket lidt med ham og vi aftalte over besked at vi bare skal se hvordan det går mellem os men jeg kan mærke han er meget irriterende over det og han ik rigtig stoler på mig, men han skriver stadig til mig nogen gange. Men hvad kan jeg gøre for at han kan stole på mig igen? Og hvad skal jeg gøre for kan ik lade være med at tænke på ham især når det er mig det har fucket det op

Svar: 

Kære du. 

Jeg kan godt forstå, hvis du er lidt forvirret over hele den her situation med ham fyren, du har haft lidt kørende med, og hvad du skal gøre for, at han stoler på dig igen - og om du overhovedet skal fortsætte med at se ham lidt. Ud fra det du beskriver, der er sket, så kan jeg godt forstå, at det kom bag på dig, at han reagerede som han gjorde over, at du havde kysset med en anden. Det lyder ikke som om, at I så hinanden fast, så derfor tænker jeg ikke, at du skal bebrejde dig selv for meget over, at du kyssede med en anden, nu når du ikke vidste, at han faktisk havde nogle lidt seriøse følelser for dig. 

Men hvordan kan han så komme til at stole på dig igen? Først og fremmest tænker jeg, at du nok skal starte med at mærke efter, om du egentlig har lyst til, at det skal blive mere alvorligt mellem jer to. Det lyder til, at du ikke kan lade være med at tænke på ham, og det fylder meget for dig, at han faktisk blev sur og irriteret over, at du kyssede med en anden. Men det kan være godt at mærke efter, om han fylder i tankerne af de rigtige grunde - altså fordi du har følelser for ham. For en person kan også sagtens fylde i tankerne, fordi vi fx er fascineret af dem, eller fordi de gerne vil en, uden man måske selv har de helt store følelser for personen. Hvis du finder ud af, at du faktisk gerne vil være sammen med ham, og du gerne vil noget mere seriøst end I er nu, så tænker jeg, at for at han kan komme til at stole på dig igen, så kan du fortælle ham om de følelser, du har for ham, og måske fortælle ham igen, hvordan du havde misforstået jeres forhold til hinanden. Du kan desværre ikke styre, om han kan stole på dig igen, men den bedste måde man kan komme til at få tillid til en anden person igen, det er gennem handling. Så hvis du viser ham, hvor meget du vil ham, så vil det nok være lettere for ham at stole på dig. Det kan fx være ved at skrive søde beskeder til ham, og foreslå ting, I kan lave kun jer to sammen. Måske du kan tænke på, hvordan du selv vil blive overbevist om, at en anden person gerne vil dig, og så gøre nogle af de ting overfor ham. 

Du spørger også til, hvad du kan gøre for at lade være med at tænke på ham. Det kan nemlig være utrolig svært at få en person, som man godt kan lide, ud af ens hoved. Mit bedste råd til dig er at holde dig beskæftiget. Altså prøv at lav så meget som overhovedet muligt, så du slet ikke har tid til at tænke på ham. Jo mere du er distraheret og jo længere tid der går, jo nemmere vil det være at lade være med at tænke på ham. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, men du kan prøve at give det et forsøg. Så prøv at lav aftaler med venner eller klassekammerater, foreslå aktiviteter I kan lave derhjemme, begrav dig i lektier - hvad som helst, som holder dig beskæftiget. Derudover kan du prøve at tænke på alt det negative ved ham, og så husk på det, når du kommer til at tænke på ham og måske savne ham. Selvom det selvfølgelig ikke er så rart udelukkende at fokusere på det negative ved en person, så kan det være et meget godt trick til at overbevise sig selv om, at man ikke skal være sammen med vedkommende. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og ellers er du altid velkommen til at kontakte os igen. Du er også meget velkommen til at spørge andre unge her på Cyberhus om råd i Ung til ung - det kan være, der er nogle andre, der har været igennem det samme som dig, og har nogle gode råd til, hvad du kan gøre. 

Mange hilsner Pernille. 

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program