Stress!?

brevkassespørgsmål

Stress!?

brevkassespørgsmål af
Karoline
11 år
Oprettet 6 år 5 måneder siden

Hej! <3

Jeg var til dans i dag og jeg glemte flere gange hvad jeg var igang med at danse, og så sagde jeg det til min dansepartner.(Huner ca. 20 år)
Hun sagde så du har ikke fået stress vel?! Nej det tror jeg ikke jeg er sikkert bare træt sagde jeg..
Men jeg har tænkt flere gange over hvad hun sagde, og jeg kan ikke få mig selv til at tale med min mor om det, så derfor skriver jeg her ind og får lidt hjælp til hvordan jeg skal spørge min mor om jeg har stress.

Men det kan også bare være mig der bare er træt og glemsom..
Og kan man overhoved få stress som 11 årig..?!

Håber i kan hjælper mig! <3

Knus Karoline <3

Svar: 

Hej Karoline

Ja, man kan godt få stress som 11-årig. Jeg tror dog ikke, at du behøver at være bekymret. Det at glemme ting kan være et tegn på stress, men det kan også være tegn på mange andre ting, f.eks. træthed, som du selv nævner. Hvis du kun har glemt, hvad du var i gang med at danse til dans en enkelt gang, og ellers ikke oplever nogen symptomer, behøver du ikke være bange for, at du har stress.

I forhold til at tale med din mor, kan det stadig være en god idé, hvis du ikke har det godt. Uanset om du har stress eller ej. Du kan fortælle hende, hvordan du har det, og så kan hun måske hjælpe med at finde ud af, om I sammen kan gøre noget. Det kan være svært at starte en samtale om, hvordan man har det, men det kan hjælpe i længden.

Hvis du vil tale med hende, så prøv at finde et tidspunkt, hvor både dig eller hende har god tid, så I ikke bliver afbrudt. For nogen kan det hjælpe at starte samtalen omkring det direkte. F.eks. efter aftensmaden sige "Mor, jeg har lige brug for at snakke med dig". For andre er det nemmere at tale om det, når man alligevel snakker om hvordan det går eller hvordan dagen er gået, f.eks. når man spiser aftensmad. Det er lidt forskelligt afhængig af hvem man er som person, og hvordan ens hverdag fungerer. Du kan evt. starte med at fortælle en lille ting, og så fortælle mere derefter, hvis det føles rigtigt. Det kan gøre det lidt nemmere at starte samtalen.

Med venlig hilsen

Luna

Lunas billede
Luna fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program