Gravid?

brevkassespørgsmål

Gravid?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 6 år 5 måneder siden

Kære brevkasse Jeg er en pige på 15, min kæreste og jeg har ikke haft sex endnu, da jeg ikke føler mig parat. Han har givet mig finger, men nu er jeg nervøs for om jeg kan have været blevet gravid? Er ret så sikker på han havde Pre-sæd på sin finger, dog var det meget hurtigt, men jeg er stadig utroligt bange... har ikke haft min menstruation siden, men heller ikke mærket noget anderledes, udover uregelmæssige menstruationssmerter, det er over 2 uger siden, skal jeg være nervøs? Kærlig hilsen mig

Svar: 

Kære dig.

Mange tak for dit spørgsmål, jeg kan godt forstå du er bekymret. Lad mig prøve at svare på dit spørgsmål...

Teoretisk set kan man godt blive gravid udfra det du beskriver, men i realiteten er det ikke så nemt.

Det er sådan at sædceller ikke kan overleve ret længe udenfor penis eller livmoderen og derfor er sædcellerne for det meste døde og udtørret inden de måske kommer op i dig, hvis han giver dig finger.

For det andet skal sædcellerne gerne skydes godt op i dig, så de ikke skal svømme alt for langt for at nå et af dine æg.

Sidst, men ikke mindst for at du kan blive gravid skal du have ægløsning og det har du kun få dage om måneden, så man skal også ramme de par dage.

Hvis din menstruation udevliver kan du købe en graviditetstest i fx Netto eller henvende dig hos din egen læge for at se om du er gravid. 

Håber det var svar nok på dit spørgsmål. 

Med venlig hilsen, Sarah

Sarahs billede
Sarah har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program