Gravid?

brevkassespørgsmål

Gravid?

brevkassespørgsmål af
Y
13 år
Oprettet 6 år 5 måneder siden

Heej cyberhus Jeg er en pige på 13. Jeg var sammen med min kæreste igår, og vi lå i hans seng og kyssede lidt. Bagefter fik jeg finger og han fik blowjob. Der var et tidspunkt hvor han legede lidt med hans pik, og satte den ved min skede. Den kom ikke ind eller noget, for det gad jeg ikke. Men jeg er bange for at der måske har været sæd på pikken, også ved jeg squ ik helt, om jeg kan blive gravid af det. Håber at i kan svare på det, for jeg er virkelig bange for at være gravid. ~ Lidt bange pig

Svar: 

Hej, 

Jeg kan sagtens forstå, det er ubehageligt at tro, man kan være gravid, hvis man ikke ønsker det.
Umiddelbart lyder det ikke som om, der er nogen stor risiko for, du er blevet gravid af det, du fortæller. Man kan aldrig udelukke det 100%, men så lad os sige 98%.

Jeg synes dog, du skal være på den sikre side og købe en graviditetstest. De kan købes på apoteket, i Matas og i flere supermarkeder.
Du kan ikke bruge en test endnu - den vil ikke vise noget, uanset hvad. Vent 2-3 uger.

På indpakningen står en simpel vejledning for, hvordan man bruger testen. Læs den grundigt inden. 

Og så bør du tage en snak med dine forældre og din læge om prævention. Herunder muligheden for p-piller. Når du er under 15 år, kræver det, dine forældre er med. Ikke nødvendigvis begge to, hvis du er mest tryg ved, kun den ene er med.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen
Kasper, læge.

KasperAs billede
Kasper har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program