Bange om natten

brevkassespørgsmål

Bange om natten

brevkassespørgsmål af
nana
12 år
Oprettet 6 år 6 måneder siden

Hej

Jeg er en pige på 12 snart 13 år.

Her det sidst år har jeg sovet inde ved mine forældrer nærmest hver nat, da jeg ikke sover særligt godt og vågner om natten.

Når jeg så vågner er jeg rigtigt bange, men jeg ved ikke for hvad.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg har ikke lyst til at sove sammen med mine forældre, men jeg tør ikke at ligge alene i min egen seng.

Jeg syntes også at det er pinligt.

Jeg håber i kan hjælpe, på for hånd tak

Kh pigen der er bange om natten

Svar: 

Kære Nana,

Mange tak for dit brev.
Jeg kan virkelig godt forstå din frustration over, at du bliver bange og vågner om natten. Det er dejligt, at du kan finde tryghed ved at sove inde ved dine forældre. Men alligevel har du ikke lyst til det, og synes at det er pinligt, og jeg kan sagtens følge dig. Når man snart fylder 13 år vil man allerhelst sove i sin egen seng på sit eget værelse. Alligevel vil jeg skynde mig at sige,  at det kan være helt normalt at man sover hos sine forældre, når man bliver bange om natten.

Du fortæller at når du vågner bliver du rigtig bange, men at du ikke ved hvorfor. Det kunne godt lyde til, at du i virkeligheden drømmer noget ubehageligt, måske et mareridt, men som du ikke rigtig husker når du vågner. Nogle gange kan drømme handle om noget der sker i ens liv, så måske kan du tænke på om der inden for det sidste års tid er sket noget, eller om du har oplevet noget som har gjort dig bange eller utryg? Det kan f.eks. være hvis der er sket store forandringer i skolen, hos vennerne, i fritiden eller hjemme hos jer, som påvirker dig i en eller anden grad. Hvis ja, så kan det være en grund til at du ikke sover godt om natten.

Jeg går også ud fra at dine forældre er klar over, at du bliver bange om natten. Måske I skulle tage snakken omkring hvad det er der sker om natten - Er det samme tidspunkt om natten eller det forskelligt? Og samtidig kunne du eventuelt også øve dig i at sætte ord på, hvad du føler når du vågner og er bange. På den måde bliver både DU og dine forældre klogere på, hvad dine drømme kunne handle om.

Til sidst vil jeg foreslå at lave en "drømmefanger", som kan hænge over din seng. Jeg har hørt fra flere, at den har en god effekt og at man sover meget bedre. Jeg ved at man sagtens kan lave en selv, så måske det kunne være et projekt for dig og din mor - eller en god veninde? :-)

Jeg håber at mit svar har gjort dig lidt klogere på hvad du kan gøre, og ellers er du meget velkommen til at skrive i brevkassen igen eller logge på vores 1-til-1 chat.

De bedste hilsner fra
Pernille

PernilleDs billede
Pernille har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program