P- piller

brevkassespørgsmål

P- piller

brevkassespørgsmål af
loui
22 år
Oprettet 6 år 6 måneder siden

hej har 2 spørgsmål som hænger sammen.

NR 1: Jeg er en 22 årige pige, som dyrker rigitg meget sport og fitness, og har af den grund valgt at springe over med pauserne med P piller med cirka 3-4  måneders mellemrum.

Nu har jeg taget P piller i 4 år og nu opdager jeg så at jeg blødte midt i en pakke plus der kommer nogen okay store klumper blod med ud.

Er dette normalt eller er det fordi min livmoder er gået i stykker over mine pauser. 

 

NR 2: hvis jeg er igang med at tage P Piller skal jeg så blive ved eller stoppe i 7 dage når jeg bløder.

Det skal lige siges at jeg er jomfru ved ikke om det er realevant 

mvh louise 

Svar: 

Hej Louise

Hvis man tager p-piller fast igennem en længere periode kan man godt "springe en pause over". Det er bare vigtigt at man ikke gør det for tit, for så kan menstruationen nemt blive ureglmæssig - både i forhold til tid og mængde. 

Detkan altså godt være derfor at din menstruation kom før du forventede det, at den er større end den plejer og at der kommer størknet blod med. Det er sansynligvis ikke tegn på permanent skade på din livmoder. 

Mit råd til dig er at prøve at holde en stabil rytme over nogle måneder, hvor du tager en hel pakke og herefter holder pause. Så vil din menstruation formentlig blive normal igen. Hvis du oplever det samme flere gange bør du gå til din egen læge og få lavet en gynækologisk undersøgelse - bare for at være sikker. 

Til dit andet spørgsmål vil jeg sige, at hvis du er i gang med en pakke p-piller og pludselig får menstruation før du forventede det, så skal du bare holde pause i 7 dage og så begynde på en ny pakke. 

Håber du kan bruge mit svar

Venlig hilsen Simon

Simons billede
Simon har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program