Højde

brevkassespørgsmål

Højde

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 6 år 7 måneder siden

Hej

Jeg føler lidt jeg er stoppet med at gro. Jeg har haft en periode hvor jeg groede helt vildt også havde jeg en periode hvor jeg ikke fik så meget at spise. Mine forældre tror at det er det der er årsagen til at jeg er stoppet med at gro. Er selvfølgelig kommet tilbage på sporet med at få det mængde mad jeg skal have, men ved i om det er årsagen? Kan man begynde at gro igen?

Tak for hjælpen

Svar: 

Hej med dig

Jeg kan godt forstå, hvis du undrer dig lidt over at din krop pludselig er stoppet med at vokse. 

Men jeg tænker ikke umiddelbart at det er så ualmindeligt. Når man kommer i puberteten, begynder kroppen at udvikle sig, men det kan ske i meget forskelligt tempo. 

Nogle kommer tidligt i puberten, for andre sker det sent. Nogle udvikler sig lidt efter lidt, mens andre rykker vildt meget på en gang. Det er heller ikke unormalt at man vokser meget, holder en pause, og så pludselig tager et stort ryk igen. 

Som 14-årig, er du "kun" i begyndelsen af puberteten, der for drenge kan vare helt op til 20-21 års alderen. Så ja...du kan sagtens begynde at vokse igen, og det er jeg sikker på at du gør. 

Der er ingen tvivl om at den mad, du indtager godt kan have en indflydelse på kroppens udvikling, men det er nu heller ikke unormalt at man kan have perioder, hvor man spiser mindre. Så jeg tænker nok nærmere du bare lige har ramt en periode hvor din krop holder pause. Giv det tid, så er jeg sikker på den tager et ryk mere. 

Gode hilsner
Niels-Christian

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program