Onani

brevkassespørgsmål

Onani

brevkassespørgsmål af
Mary
12 år
Oprettet 6 år 9 måneder siden

Hej!

 

Jeg har længe tænkt på at onanerer, jeg har hørt nogle tale om det og er blevet interesseret. 

Men nogel gange føler jeg mig klam, når jeg tænker på sex, onani...

Er det normalt for en 12 årig? 

Men altså jeg vil gerne prøve at onanerer, men jeg har aldrig prøvet det før!

Hvordan gør man?

Hvad skal man bruge??

osv.

 

Mvh

Mary

 

 

 

Svar: 

Hej Mary!

Tak for dit brev. Onani er noget vi alle kan have forskellige opfattelser af. Derfor endnu en gang tak for, at du har mod på at skrive til os om det.

Ja, det er helt normalt, at du nogle gange føler onani eller sex som noget der er klamt. Disse tanker er naturlige for en 12 årrig, da det du ved om sex og onani oftes mest er fra film og historier.  

Menogså når du bliver ældre og som voksen kan onani og sex opfattes klamt, da vi påvirkes af de oplevelser vi får med sex og onani. I princippet ved din krop godt, hvordan det er at onanere, da alle børn gør det helt naturligt. Vi er født med lysten til at røre ved os selv, så det føles rart. Vi glemmer det, når vi bliver unge, måske fordi unge tænker mere over sig selv. En god start på at onanere, kan begynde med, at du fx har læst en god ungdomsbog om nogle unge, der er vilde med hinanden eller du kan sætte noget musik på, der altid gør dig i godt humør eller noget du ved altid gør dig glad. Det vigtigste ved at onanere er, at du får lyst til at røre ved dig selv på hele kroppen Måske er der nogle steder, der altid kilder dejligt. Nogle kan fx lide at røre ved sig selv på; underarmene, maven, indelårene. Det kan være begyndelsen til, at du senere rører ved dig selv forneden.

Når du rører ved dig selv for neden, kan det i starten føles kunstigt, giv det tid. Og imens du rører ved dig selv forneden kan du fx røre ved et andet sted på kroppen, så du ikke kun har fokus på dig selv forneden. Du kan bruge mandelolie el spyt til at røre ved dig selv alle steder på kroppen, det kan føles behageligt. Du kan kan købe det på apoteket. Men brug ikke cremér eller andre olier, som er parfumeret til at onanere med, da du kan få allergi af det og fordi din hud forneden er sart.

Tænk det at begynde at onanere/ røre ved sig selv som er en udforskning, som varer hele livet. Håber du kan bruge dette svar ellers skriv gerne igen.

De bedste hilsner fra Anne-Sophie

Anne-Sophies billede
Anne-Sophie har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program