Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål af
Emil
17 år
Oprettet 6 år 9 måneder siden

Hej jeg er 17 år, og har et problem på en måde. Jeg vil gerne flygte fra virkeligheden, og nej, jeg vil ikke begård selvmord. jeg vil bare gerne have, at verden er lidt mere spændende. Fordi jeg synes, verden er alt for kedelig. Jeg har i over 4 år nu. Håbet på at der vil komme en form, for maskine som kan udføre Full DIve Virtual Reality Technology. (det er kort sagt, en form for teknologi, som gør at ens nerver bliver transporteret, psykisk ind til en computer generaret verden. Sådan så at istedet for du beværer din krop, i den virkelige verden. Så beværer du dig i spillet, imens du er i en form for sove tilstand. Hvor du ikke kan bevæge dig i den virkelige verden, hvor alt er muligt. Et sted hvor ingenting, er bundet til logik. alt er muligt) Jeg har altid været fasineret af anime serier. Og altid drømt om at leve, i en Anime verden, og men denne her teknologi, er ikke opfundet, endnu. Men under udvikling, og jo mere, jeg venter, jo mere irriteret og træt bliver jeg. og jeg er ikke den eneste, der venter på denne her teknologi for at blive udgivet. Der er millioner af mennesker som venter, på at kunne være inde i et spil. Og gå på eventyre, nogen mener at der kan gå 10 år, andre 30, og andre siger, at vi slet ikke kommer til at opleve, det  i vores live tid. og jeg kan bare ikke holde ud, at vente på noget. Så sjovt som det, og hvis vi ikke kommer til at opleve det, ja så er mit liv ødelagt, for jeg har gået og tænkt på det her, siden jeg var 13. Hjælp!

Svar: 

Hej med dig

Tusind tak for dit meget interessante brev. Jeg kan virkelig godt følge dig i at det ville være fedt at kunne leve i et spil, hvor alt er muligt. Som du også skriver så er det ikke 100% muligt endnu (selvom der findes Virtual Reality briller som kan give noget af den oplevelse), og måske sker det ikke i vores levetid. Det eneste måde man kan blive mere sikker på at det måske kommer til at ske, er ved at gøre en aktiv indsats for det. Måske har du lige fundet ud af hvad du skal bruge dit liv på - og hvad som kan fylde din hverdag med interessante oplevelser. Måske er det dig som skal videreudvikle lige præcis den her slags Full Dive Virtual Reality Technology, sådan at det bliver en realitet. Du skriver ikke om du går på en uddannelse eller hvor meget du ved om den teknologiske udvikling på det område, men det kunne jo være oplagt hvis du begynder at rette din uddannelse henimod teknologien, og så specialiserer dig indenfor Virtual Reality Experiences. Måske kan du også allerede nu låne en masse bøger om emnet, finde virksomheder der arbejder med det (og besøge dem), og arbejde aktivt mod at gøre det til virkelighed. Jeg synes i hvert fald at jeg kan mærke en meget stor mængden energi i dit brev, som lige nu forsvinder væk i frustration over at det måske ikke sker. Hvis du nu retter den energi mod at udvikle det, så har du lige øget sandsynlighed for at det sker med rigtig meget! 

Derudover tænker jeg også at du måske, hvis du ikke allerede gør det, kan begynde at spille mere computer. Mange MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game), som f.eks. World of Warcraft eller Everquest (1&2) er jo netop designet til at man kan få en midlertidig virkelighedsflugt, og få lov til at bevæge sig i verdener hvor alting er muligt. Hvis nu at computer ikke rigtig er dig, så tænker jeg at du skal se på hvad du kan begynde at gå op i. Du skriver at du godt kan lide anime. Har du besøgt AnimeCon? Ved du godt at du deler den passion med rigtig rigtig mange mennesker verden over? Måske kunne det være spændende for dig at interessere dig aktivt for de her ting, og rent faktisk tage på virkelige eventyr. Hvis du søger på Anime convention på google, så dukker der en hel masse frem. 

Jeg synes du har fundet dig nogle interesser som er virkelig spændende og som kan undersøges på mange forskellige måder. Jeg håber du vil begynde at se mulighederne i dit liv (din egen betydning ift. at f.eks. udvikle det du ønsker) istedet for at se begrænsningerne (det er ikke lavet endnu). Jeg er sikker på at du vil nå rigtig langt, hvis du retter din energi imod det du drømmer om, og gør en indsats for at gøre det til virkelighed. Stop med at vente og start med at gøre!

Husk at du altid er velkommen til at skrive igen.

Venlig Hilsen

Signe

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program