Forhudsforsnævring?

brevkassespørgsmål

Forhudsforsnævring?

brevkassespørgsmål af
Mig
14 år
Oprettet 6 år 11 måneder siden

Hej, jeg er en dreng på 14 der nu, pludselig har smerter når forhuden trækkes tilbage, har også lagt mærke til at der er en slags ring om penis NÅR forhuden er tilbagetrukket, ca der hvor forhuden er. Dette er kommet sammentidig med noget svamp, men en sygeplejerske har fortalt mig at dét nok ville gå væk af sigselv igen.. Har aldrig før haft nogen smerter/problemer ved tilbagetrækning af forhud, så tænkte det evt. Kunne være en forhudsforsnævring? Hilsen Mig

Svar: 

Hejsa

Mange tak for dit spørgsmål. Det lyder da også rigtigt ubehageligt.

Dog lyder det ikke som forhudsforsnævring, det er man typisk født med og du fortæller jo også, at du godt kan trække forhuden tilbage. Som jeg læser det kan du trække den tilbage, så hele glans kan ses. Dvs. den er ikke snæver. Der hvor pikken går fra glans til penisskaft er  der naturligt en "ring" rundt. Så overgangen  er tydelig. Jeg er i tvivl om det er denne du taler om. Typisk kan forhuden trækkes tilbage hertil. Penis anatomi.

Men da du skriver den er kommet sammen med svampen, tænker jeg om det kan være svampen, der laver ringen. Svamp kan være rigtigt ubehageligt. Det gør glans meget mere følsom og kan både gøre ondt og svie. Det kan behandles med creme, du kan enten få din læge til at se på det først eller smøre med en creme der hedder brentan, den fåes på apoteket uden recept, der skal smøres 2 x dagligt op til en uge efter den synlige del af svampen er væk. 

Er du seksuelt aktiv er det vigtigt at blive tjekket for andre kønssygdomme og både du og den/dem du har været sammen med skal behandles. Svamp er irriterende, men desværre normalt.

Jeg håber svaret er nogenlunde klart. Det lyder ikke som forhudsforsnævring, er det svamp kan du prøve med brentancreme fra apoteket og er du i tvivl, må du omkring din læge og særligt, hvis du er seksuelt aktiv.                                                                                                                                                                                                           

God bedring.

Mvh

Eva 

Evas billede
Eva fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program