Hjælp

brevkassespørgsmål

Hjælp

brevkassespørgsmål af
Anna
17 år
Oprettet 6 år 10 måneder siden

Hej brevkassen.

Jeg har mange gange overvejet, at logge på chatten, men jeg er al for nervøs. Er bange for at jeg ikke kan forklare rådgiveren om mine følelser/problemer som jeg kæmper med, at jeg ikke ved hvordan jeg skal få det skrevet/fortalt så det giver mening. 

Bare at skulle skrive det her har været svært, men håber i forstår.

 

 

 

Svar: 

Kære dig...

Tusind tak for dit brev. 
Jeg kan sagtens forstå, du synes, det er svært! 
Men jeg vil gerne rose dig rigtig mange gange for, at du har skrevet ind til vores brevkasse Det er bare rigtig sejt gået!

Vi får rigtig mange børn og unge på vores chat hver dag. For nogen er det nemt at skrive deres tanker og følelser ned, for andre kræver det tid og mod. 
Vi, som rådgivere, er her for at hjælpe. Og synes du, det er svært at få sat ord på dine følelser og problemer, så hjælper vi dig gerne med det. 

Nogle gange er det nemmere at skrive få ord af gangen, som beskriver, hvordan man har det lige nu og her. Det kan fx være "Der skete noget i skolen i dag..." Eller "Jeg har det svært derhjemme". 
Nogle bestemte ord kan også være svære at sige, og her hjælper vi også som rådgivere med at få formuleret, hvad det er, du har på hjertet. Det kræver bare, at du giver os en lille ledetråd, hvad der, du mener. 
Mange skriver også af og til deres tanker og følelser ned i et dokument i "Word" og derefter sender det til os. På den måde behøves man ikke sidde foran chatten og skal til at formulere det hele så hurtigt. Ved at skrive det i et dokument først, har man tid og mulighed for at overveje de tanker og følelser, som man gerne vil have med. 

På Cyberhus' 1-1 chat er du som altid 100% anonym. Det giver mange en tryghed at vide, at man ikke kan blive genkendt og at ingen kender én. 
Du skal derfor ikke være bange for, at vi ved, hvem du er. Chatten er dit rum, hvor du sætter dagsordnen og fortæller om de ting, du har lyst til at dele og har brug for at snakke om. 

Hvis du har mod og lyst til det, så kan du prøve at logge på chatten en gang i næste uge. Det kan også være, du synes, det vil være mindre grænseoverskridende at sende et brev her ind i brevkassen og få svar på denne måde. Når man sender et brev ind i brevkassen kan der gå op til 10 dage, får man får svar på sit brev. 
Jeg synes i hvert fald, at du allerede har taget et stort skridt ved at skrive her ind første gang. Det er rigtig sejt gjort og det er ikke alle, som vil turde at fortælle om, at sådan noget kan være svært. 

Jeg håber, du finder mod til at komme på chatten en dag, eller sender et brev til brevkassen. 
Vi er her for at kunne hjælpe. Stort eller små, så er man altid velkommen på chatten eller til at sende et brev. 

Kærlig hilsen 

Anna

AnnaIMs billede
Anna fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program