stram forhus

brevkassespørgsmål

stram forhus

brevkassespørgsmål af
anonym
17 år
Oprettet 6 år 12 måneder siden

har nok jordens strammeste forhud, men lægen siger det komme af sig selv, hvordan kan man løsne dillertjavsen lidt ?

Svar: 

Hej

Der findes mange sværhedsgrader af forhudsforsnævring, så der er stor forskel på hvordan man skal behandle dem. Det er helt almindeligt for små drenge at have en vis grad af forsnævring, og de fleste (90%) vokser fra det med alderen. De tilbageværende 10 % har det også i teenagealderen, og her ser man primært på hvilke gener det giver. 

Hos nogen er det "bare" en stram forhud men som stadig kan trækkes tilbage. Her er det vigtigste at have en god hygiejne, dvs. at trække forhuden tilbage ifm. bad, og være opmærksom på tegn på begyndende infektion (rødme, hævelse, smerte). Dette kræver altså ikke behandling, men hvis man er generet af det kan man forsøge at smøre med lokalsteroid (binyrebarkhormon) 1-2 gange dagligt i 4-8 uger. Det hjælper i nogle tilfælde. 

Hos andre kan forhuden slet ikke trækkes tilbage. Dette giver grobund for tilbagevendende infektioner. Der kan også være meget smertefuldt, specielt ifm. erektion, og her kan en operation komme på tale. Som oftest fjerner man her hele forhuden (sv.t omskæring) da det giver det pæneste resultat. En såkaldt "forhudsbesparende operation" hvor man løsner forhuden men laden den blive på kan også laves, men det blive tit ikke ret pænt bagefter. Da der altid er risici forbundet med en operation skal man dog tænke sig godt om inden man lader sig operere for noget der måske slet ikke kræver det.

Måske kunne det være et forsøg værd med steroidcreme, og ellers handler det som sagt om god hygiejne!

 

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Venlig hilsen Simon.

Simons billede
Simon har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program