Onani

brevkassespørgsmål

Onani

brevkassespørgsmål af
Anonym
20 år
Oprettet 6 år 11 måneder siden

Jeg kan ikke komme når jeg onanerer, Jeg føler skam og jeg synes det er flovt at tilfredsstille sig selv. Jeg har prøvet at læse om det her på sitet, men det hjælper ikke rigtigt. Jeg føler også flovhed når jeg rører ved mine bryster selv om det er dejligt. Jeg fantaserer om sex og tænker på at få en kæreste men jeg har aldrig haft en . Ærligt, så er jeg nervøs for at have sex første gang: Hvordan gør man, vil det gøre ondt, er det plads til fyrens penis, og jeg synes det er svært at vide, hvad man skal gøre hvornår. 

Jeg synes også det er flovt at røre mig selv mellem benene, og jeg skammer mig over, at jeg føler det er dejligt. 

Jeg vil gerne eksperimentere med min krop og lyst i enerum, for at få viden og erfaring men siger så, at jeg slet ikke skal eksperimentere med sådan noget! 

Hvad kan jeg gøre? 

Svar: 

Hej med dig

Jeg kan godt forstå du er frustreret over at du ikke kan komme når du onanerer, og at du har alle de her tanker om skam. 

Jeg tænker at de to ting hænger sammen. Hvis du har meget skamfulde tanker, når du tænker på sex eller rører dig selv, tænker jeg det har en betydning for om du kan opnå en orgasme. For ud over den fysiske følelse, handler en orgasme også i høj grad om at kunne give slip på tankerne og nyde den fysiske følelse...det lyder det ikke til at du kan. 

Det er fuldstændig almindeligt at have tanker om sex. Det er fuldstændig almindeligt at have lyst til at røre ved sig selv, og det er helt naturligt at onanere. 
Jeg ved ikke, hvor de her tanker om at det er skamfuldt kommer fra. Men når først de har bidt sig fast kan jeg godt forestille mig at det slet ikke er så nemt at ryste dem af igen. 

Jeg tænker at den her tanke om at eksperimentere i enerum er en rigtig god idé. Og det er en sund idé. Onani er en rigtig god måde at lære sin krop bedre at kende. Det er samtidig en god måde at lære sin lyst bedre at kende, og på den måde kan man med onani gøre nogle gode forberedelser til senere at skulle have sex. 

Du skriver at du er nervøs for at skulle have sex første gang. Det kan jeg garantere dig for at alle er. Og første gang er heller ikke altid den bedste oplevelse fordi nervøsiteten kan fylde ret meget. 
Jeg tror det er vigtigt, at du prøver at acceptere at du er meget nervøs. Jeg tænker at det er vigtigt at du har din første gang med en partner du er rigtig tryg ved, så du kan være så afslappet som muligt. Du kan være helt sikker på at der er plads til fyrens penis. Du er skabt til at føde børn der er mange gange større end en penis, så der er 100 procent sikkert plads. Jeg tror mange er nervøse for om det gør ondt. Her tænker jeg at det i høj grad handler om at tage sig god tid. Bruge god tid på at kæle, nusse og kysse så du først og fremmest bliver så afslappet som muligt, og at du samtdig bliver godt våd forneden. 

Men jeg tænker at du i første omgang vil have stor glæde af at eksperimentere i enerum først. Både for at lære din krop bedre at kende, men også for at se om ikke du med tiden kan lykkes med at skubbe de her tanker om skam i baggrunden. Du skriver at du allerede har læst lidt her på siden og prøvet at skubbe tankerne væk uden virkning. Jeg tror du skal forberede dig på at det kan være en lidt længere proces. Jeg ved ikke hvor tankerne om at lyst og onani er skamfuldt kommer fra. Men jeg er sikker på at det nok er noget du har opbygget gennem lang tid, og derfor skal du også være forberedt på at det vil tage tid at få skammen til at fylde mindre. 

Onani, tanker om sex, sexlyst og sex er 100 procent naturlige. Det er noget der fylder i næsten alle menneskers liv, og det er ikke noget du behøver skamme dig over. Desværre vokser nogle mennesker op med at seksuel lyster er skamfulde eller syndige. Men det er ganske enkelt ikke korrekt. 
Bliv ved med at eksperimentere, og se om du med tiden kan lykkes med at skubbe tankerne længere væk. 
Hvis det slet ikke kan lykkes dig at ændre på de her tanker, tænker jeg du skal overveje at søge yderligere hjælp. Måske snakke med en sexolog, eller psykolog om hvor de her tanker stammer fra...og hvad du kan gøre for at få dem væk. 

Mange hilsner
Niels-Christian

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program