Hjælp mig!

brevkassespørgsmål

Hjælp mig!

brevkassespørgsmål af
pige med et problem
14 år
Oprettet 7 år 2 dage siden

hej brevkasse. Jeg er en pige på 14 år og her er mit spørgsmål...

Jeg forstår ikke hvorfor der er så stor uligheder her i danmark. Hvis jeg går i byen med nedringet tøj bliver jeg kaldt ludder og billig. men når drenge går uden trøje eller has sex med en masse piger så er det bare fedt. Jeg har lyst til at være som jeg vil når jeg går i byen ligesom drenge kan uden at blive kaldt grimme ting. Men hvordan?

Svar: 

Hej med dig,

Jeg kan godt forstå, at du bliver frustreret, når du ikke føler, at du bliver behandlet ligeværdigt, og at folk kalder dig grimme ting i byen. Det er altid rarest, at blive accepteret som man er, uden at skulle høre for det. Piger og drenge er forskellige, og drenge i din alder, er ofte lidt mere åbne omkring sex end piger er, og derfor kan det ofte virke mere okay, når en dreng har sex og viser deres kroppe. En mandlig krop ses ofte ikke ligeså "privat" som en kvindes. Jeg tror, at dette hænger sammen med, at piger i din alder udvikler bryster, får bredere hofter og flere former, mens at drenges udvikling ikke ses helt så tydeligt.. Mange piger synes, at deres udvikling er meget privat, mens at drenge ikke gennemgår helt samme udvikling og dermed tanker. Jeg tror derfor også i høj grad, at piger selv er med til at skabe kulturen omkring at de ikke skal vise så meget af deres krop, og når man så gør det, kan man nemt stikke lidt ud fra mængden, hvilket jo i mange tilfælde - hvadenten man går nedringet klædt, har en meget nørdet interesse, osv. ofte kan føre til, at man bliver mobbet eller kaldt grimme ting.

Du spørger om, hvordan du kan gå klædt som du er, uden at blive kaldt grimme ting i byen som luder og billig. Det er helt forståeligt, og også godt, at du ikke vil kaldes disse ord. Jeg synes først og fremmest, at det er vigtigt, at du holder fast i, at man ikke skal kalde hinanden grimme ting, og at du sætter en grænse overfor de folk, som kalder dig dette. Hvis man på en pæn måde får sagt fra til folk, og evt. forklaret hvorfor man vælger det tøj, man har på, så er der indimellem nogle som lytter, og som måske vil have en forståelse for, at du fx synes det er pænere.

Desværre tror jeg ikke, der er så meget du kan gøre for, at få folk vil at stoppe ellers. Folk har jo deres eget frie valg, og jeg tror desværre at det hænger lidt sammen med den alder du og dem du møder, er i. Når man er ung, og man starter med at udforske sig selv, hvem man er, hvilke grænser man har, hvilken tøjstil man har og hvilket signal man gerne vil sende, er det ofte i forskellige retninger og i forskelligt tempo. Når du bliver ældre, vil du med garanti ikke møde de samme skældsord eller den helt samme bedømmelse omkring dit nedringede tøj, fordi at folk er blevet mere modne og dermed mere "klar" til det. Du skriver, at du er 14 år, og i den alder, er der måske ikke så mange, som er begyndt at gå i nedringet tøj, og derfor stikker du meget ud fra mængden, hvilket skaber en reaktion hos andre. Nogle mener måske, at det er for tidligt, eller at du lægger op til seksuelle tanker, og det vækker følelser i folk - desværre er de folk som vælger at kommentere på det, bare så umodne, at de vælger at kalde dig grimme ting, istedet for at ignorere det eller evt. tage en snak med dig om, hvorfor du vælger at tage nedringet tøj på.

Som sagt, tror jeg ikke, der er så meget du kan gøre andet end at vise, at folk overskrider din grænse og evt. tage en snak med dem, hvis muligheden byder sig. Du kan også overveje, om du, udfra de kommentarer folk kommer med, sender et signal du ønsker at sende eller du måske skal gå i noget andet rigtig pænt tøj, men som ikke er helt så nedringet, og dermed ikke skaber negative tanker fra andre. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil gå klædt som du vil, men nogle gange, er det måske ikke det værd, hvis man oplever, at folk omkring én får et negativt billede af hvem man er, eller man tiltrækker nogle mennesker, som kun fokuserer på at du går nedringet. Måske folk er mere klar om 1 eller 2 år, og så vil du måske kunne være i byen uden at få kommentarer for din påklædning.

Jeg håber du kan bruge mit svar

Venlig Hilsen

Christina

 

Christinas billede
Christina fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program