Min Kæreste

brevkassespørgsmål

Min Kæreste

brevkassespørgsmål af
Martin
16 år
Oprettet 7 år 1 måned siden

Hej. Jeg har en kæreste som jeg har kendt næsten 1 års tid nu, og vi har været kærester i snart 6 måneder.  De første 6 månder hvor at jeg kendte hende gik det stille og roligt. Men så begyndte hun at tage med til fester, ret tit syndes jeg. Jeg vil jo ikke sige at hun ikke må gå til fester, jeg vil ikke sætte "grænser" op til hende, vil gerne have hun skal være fri. Vær gang hun har været til fester, altså bagefter har jeg udtrykt mig for at jeg ikke kunne lide det, og det har altid endt til et større skænderi. Derefter begynder jeg at blive "kold" overfor hende og tænker om jeg overhovdet gider hende. Jeg bliver også inviteret til fester men jeg siger nej, af hensyn til hende. Men efter at hun havde været afsted flere gange, fik jeg nok, og tog med til en fest. Hun flippede helt ud, begyndte at græde og "mere". Hun kunne ikke lide at  jeg tog afsted, men det er helt okay når hun gør det, tror jeg. 

Jeg næste dag,(efter min) fortalte jeg hvordan jeg havde det når hun tager til fester. Også sagde hun at jeg ikke havde fortalt hende hvordan jeg havde det, når hun tager til fester. Jeg blev lidt overrasket at hun ikke kunne mærke det på mig. I løbet af 2 af hendes fester så snavede, havde hun snavet med 2 piger. Da jeg hørte blev jeg såret, men jeg vidste ikke om det var normalt, eller det var forkert. Jeg havde det bare dårligt med det. Når jeg tager til fester så kan jeg sagtens holde mig væk fra andre piger, men hun kan løbe rundt og snave med tøser og nuller andre drenge i håret, og være på toilet med flere drenge(Hun lavede intet derude, hun var der bare, sammen med dem). Jeg tager det tungt da jeg er en jaloux kæreste. 

Så efter min fest da jeg fortalte hende alt det som jeg ikke brød mig om lovede hun mig at hun ik vil kysse med andre, og at det var for at blive bedre til at kysse med mig. 

Så blev der en pause med fester, men så sagde hun at hun var blevet inviteret og hun havde sagt nej. Der blev jeg lidt glad, men 2 dage senere fortæller hun hvad hun skal lave, og hun tager til den fest med sin veninde. Jeg føler jeg bliver sur, og ikke gider sådan noget, jeg har sagt det okay hvis hun tager til fødselsdagsfester og sådan, men ikke tilfældige, bare for at gøre det. Hun vil nemlig ikke være den kedlige i klassen. Jeg tager ik med til festen, meget sjældent, og jeg er ikke en af de kedlige i klassen. Jeg er en af de mere kendte, men man skal åbenbart gå til fester for at være det??????? Hun bor også ret langt væk, og vær gang hun siger at hun tager til en fest, så overvejer jeg at droppe hende, fordi gider ikke være sur og trist. Det er det eneste minus ved hende, ellers holder jeg meget af hende. Men ved ikke om jeg kan mere, hvis det er sådan det skal foregå, kan jo let finde en anden, men det er hende jeg jo holder af, og elsker??

Har bare brug for at komme ud med det

Svar: 

Kære du,

Jeg kan høre på dit spørgsmål til brevkassen, at dit forhold til din kæreste giver dig en del tanker og bekymringer. Og jeg synes, det er en rigtig god ting, at du henvender dig til Cyberhus, fordi du har brug for at komme ud med dine tanker. Nogen gange kan bare det, at man skriver sine bekymringer og tanker ned, være en god hjælp til at få dem lidt ud af hovedet.

At være 16 år gammel kan både være en rigtig spændende og en rigtig hård periode i livet. Når man er 16 år, er man ofte i en periode i sit liv, hvor man er ved at finde sig selv som person - "hvem er jeg egentligt? og hvad er vigtigt for mig?". Det er også en periode, hvor man eksperimenterer lidt med forskellige ting og afprøver sine egne grænser. Et eksempel på dette kan netop være, når piger kysser med andre piger - eller når man tager med til mange fester.

Jeg tror, det er vigtigt, at man får lov til at prøve sine grænser lidt af, imens man er teenager. Derfor skal din kæreste nok også have "lov til" at tage med til fester, hvis det er dét, som hun har lyst til. Jeg tror, at det er vigtigt, at man ikke begrænser hinanden som kærester eller forhindrer hinanden i at gøre ting, som den anden gerne vil. Men samtidig så er man jo kærester, fordi man gør hinanden glade, og fordi man føler sig trygge ved at have hinanden som kærester. Jeg kan ikke helt finde ud af, om din kæreste gør dig glad, eller om hun mest bare gør dig ked af det? Jeg tror, det er en god ide, at du gør op med dig selv, om du får mest positiv eller mest negativ energi ud af at have en kæreste lige nu?

Jeg tror også, at det kunne være en god ide, hvis dig og din kæreste tog en god snak om jeres forventninger til, hvad det vil sige at have en kæreste. Hvad "må" man og hvad må man ikke? Hvordan kan I finde en balance, hvor I ikke begrænser hinanden, men samtidig heller ikke sårer hinanden? Jeg tror, det er nødvendigt, at I får fundet en balance, hvor I begge to kan være jer selv, uden at det skal gå ud over den andens følelser.

Jeg vil også lige nævne, at jeg synes, det er en rigtig god overvejelse, du kommer med, når du skriver, at det nogen gange kan føles som om, at man kun kan være "kendt" eller "populær" i klassen, hvis man tager med til alle festerne. Jeg tror, at mange unge nogen gange føler sig lidt pressede til at tage med til fester, fordi de er bange for, at andre synes de er kedelige. Sådan skal det selvfølgelig ikke være, og man behøver SLET IKKE at være kedelig, bare fordi man ikke har lyst til at tage med til fester. Tværtimod. Jeg synes, du lyder til at være at være en viljestærk og sej person, og jeg synes, du skal holde fast i, at du kun tager med til fester, hvis du selv har lyst. Det er sejt, og du er sikkert en inspirationskilde for andre.

Jeg håber, du kan bruge mit svar - eller måske nærmere "mine overvejelser omkring dine overvejelser". Jeg krydser fingre for, at du og din kæreste finder en løsning og en balencegang, så I ikke fremover gør hinanden kede af det.

Med venlige hilsner,

Simone

 

Simone har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program