EMO

brevkassespørgsmål

EMO

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 7 år 2 måneder siden

Ved ik lige om jeg skal kalde det her livstil but whatever. . . nå men jeg er emo jeg har cuttet mig selv og jeg kan ik stop men siden jeg har cuttet gider min venner ikke at være sammen med mig de gidder ik at snakke med mig jeg føler mig meget alene og jeg har ikke nogen venner jeg har været til Psygolo? eller hvad det hedder men jeg har brug for svar HJÆLLLP MIG!

Svar: 

Kære du

Du må have det rigtig svært lige nu, siden du er begyndt at cutte. 

Jeg har talt med rigtig mange der cutter. Mange fortæller at de cutter fordi den smerte de føler når de cutter, hjælper til at "overdøve" de tanker og problemer man går med. Måske er det også sådan for dig?

Du siger at dine venner ikke gider være sammen med dig mere. Jeg tænker at det måske kan handle om at dine venner er meget i tvivl om hvordan de skal håndtere at du cutter. Måske vil de egentlig gerne være sammen med dig, men måske ved de bare ikke hvad de skal sige. Måske er de bange for at komme til at sige noget der gør dig mere ked af det?

Er der mon en af dine venner som du har haft et særligt godt forhold til gennem årene? Hvis der er det kunne du overveje at sige til ham eller hende at det jo stadig er dig. Inde bag ved alt det der får dig til at cutte, og inde bag ved den her Emo livsstil...der er du jo stadig dig. 

Du fortæller at du har talt med en psykolog. Det tænker jeg lyder som en rigtig god ting. Det er selvfølgelig ikke noget der bare sådan lige hjælper med det samme, men hvis man bliver ved med at tale om de tanker og problemer man går rundt med, kan det virkelig gøre en kæmpe forskel. 

Jeg tænker det er vigtigt at du prøver at tale mere om de her ting du kæmper med lige nu. Hvis du stadig taler med psykologen, er det vigtigt at du prøver at fortælle åbent og ærligt om hvordan du har det...Og giv det tid. Jeg er sikker på du kan få det bedre, og jeg er sikker på du kan stoppe med at cutte, hvis du bliver ved med at tale om hvordan du har det. 

Når du taler med en psykolog, går jeg ud fra at dine forældre også ved at du cutter. Hvad med lærerne i din skole...Ved de noget om hvordan du har det? Det tænker jeg nemlig er vigtigt for at de kan hjælpe dig bedst muligt i hverdagen. 

Vigtigst er at du holder fast i at søge hjælp og snakke om hvordan du har det. Det er det der med tiden vil hjælpe dig til at stoppe med at cutte. 

Bedste hilsner Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program