Forhudsforsnævring

brevkassespørgsmål

Forhudsforsnævring

brevkassespørgsmål af
Anonym
20 år
Oprettet 7 år 2 måneder siden

Min kæreste og jeg har problemer under sex .. Vi er begge jomfruer,  Hun er udentrivl stram forneden og har opdaget at jeg muligvis har forhudforsævning.

Er ikke meget for at gå til lægen, naturligvis derfor jeg skriver her, for at høre hvad man kan gøre ved det . 

Kan man træne det væk, Eller er der en bestemt creme man kan bruge?

Mange tak

VH "Allan"

Svar: 

Hej med dig

Skønt du har en kæreste og at I nyder hinanden. Det er selvfølgelig ærgerligt at I oplever lidt udfordringer med sex, men det er jeg sikker på kan løses. 

Først skriver du at din kæreste er meget stram. Jeg tænker at det nok nærmere handler om at sikre at din kæreste er afslappet og våd nok, når I har sex. Kvindens skede er lavet til at kunne føde børn...i nogle tilfælde 4 kg eller mere, så jeg kan garantere dig at det ikke handler om at din kæreste ikke har plads til "dig". Skeden kan udvides helt enormt. 
Særligt når du nævner at I begge er jomfruer, tænker jeg at det nok mere handler om at din kæreste måske ikke er helt afslappet. Tag jer RIGTIG god tid til at nusse og kæle inden du skal op i hende. Hvis ikke din kæreste er våd nok, kan det let føles som om der ikke er plads...med det kræver altså "bare" at der er smørrelse nok. 
Kvinden frigiver helt naturligt sekret fra skeden når hun bliver seksuelt opstemt. Sekretet har til formål at få det hele til at glide lidt lettere, under selve samlejet.
Særligt hvis man er lidt nervøs og usikker kan det tage længere tid før der er smørrelse eller sekret nok. Hvis I oplever at din kæreste har svært ved at blive våd nok, kan I overveje at købe noget glidecreme på apoteket og bruge det. Det får også tingene til at glide lidt nemmere. 

I forhold til det her med forhudsforsnævringen, så er det helt rigtigt at det i mange tilfælde kan ordnes med øvelser, og en creme der hjælper med til at blødgøre forhuden. Det er dog en creme du skal have på recept hos din læge. 
Hvis du nu var lige i starten af puberteten, ville jeg tænke at du skulle se tiden an, men da du er voksen tænker jeg det giver mest mening at komme afsted til lægen. 

Er det ufedt at skulle snakke med lægen om forhudsforsnævring, og måske endda skulle vise lægen det. Ja, det er det da. Men husk lige at din pik er en ud af hundrevis...måske tusindvis af pikke din læge har set. For din læge er et "pik-tjek" ikke mere mærkeligt og anderledes end det er for en mekaniker at tjekke en gearkassen på en bil. 

Og vigtigere endnu...hvis du har forhudsforsnævring, skal du selvfølgelig have det fikset. Jeg tænker det vil være rigtig ærgerligt hvis frygten for et kort "akavet" visit hos lægen skal afholde dig fra en masse gode seksuelle oplevelser med din kæreste. Så altså...se og kom afsted til lægen og få det tjekket. 

Bedste hilsner 
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program