Vægt

brevkassespørgsmål

Vægt

brevkassespørgsmål af
Maja
13 år
Oprettet 7 år 2 måneder siden

Hej

Jeg er en meget spinkel pige. Jeg er 166 cm, men jeg vejer kun 41 kg. Hvilket vil sige mit BMI-tal ligger meget lavt. Det jeg er i tvivl om er: Burde jeg prøve at overspise? Altså spise mere, selvom jeg egentlig er mæt? Eller burde jeg bare acceptere at min krop er meget spinkel, og gøre som jeg plejer? Jeg er typen der kan spise en hel masse usundt, uden at tage et gram på. Så er der noget mad du kan anbefale?(som man tager på af) Men jeg kan ikke helt finde ud af om jeg rent faktisk spiser nok, eller om min krop bare har vænnet sig til mængen. Det skal lige siges at mine forældre også var meget spinkle da de var unge. Så jeg jo gener fra begge sider. Eller skal jeg begynde at træne? Har hørt at muskeler vejer mere end fedt. Jeg er bare virkelig i tvivl om det er en fase i min barndom/ungdom. Eller om jeg kommer til at være spinkel resten af mit liv. Og kan man gøre noget for at tage på, på hele kroppen? (Vil jo ikke blive tyk) bare lidt mere rund eller kødrig eller hvad man nu siger. Hjælper vand også? Jeg håber du kan hjælpe mig.

Hilsen Mig

Svar: 

Hej du

Jeg mener ikke, at du bør prøve at overspise. Du bør spise til du er mæt. Kroppen er enormt god til selv at give signal om hvornår man har spist nok. Når dine forældre var spinkle som unge, er det heller ikke mærkeligt, at du er det. 

Mange unge, både piger og drenge, kan være ret så spinkle i starten af teenage-alderen, hvor du jo befinder dig. Og det er helt normalt. I den alder bruger kroppen meget energi på at vokse i højden ikke så meget på at blive rundere. 

Så jeg synes du skal acceptere, at du er spinkel nu, for det er helt normalt. Det med at tage vægt på kommer af sig selv om nogle år. Det behøver du ikke bekymre dig om.

Håber svaret hjælper dig og ikke mindst beroliger dig lidt..

Venlig hilsen Jens-Christian

Jens-Christians billede
Jens Christian har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program