Rygning

brevkassespørgsmål

Rygning

brevkassespørgsmål af
Mig
17 år
Oprettet 7 år 2 måneder siden

Ved ikke om det er det rette sted at skrive omring dette men prøver her :)

Jeg er en gut på 16 der siden sommer har røget, ikke fast som sådan men jeg køber en pakke smøger hvis jeg lige har penge til det.

Hverken min mor, far, søster, papfar og kæreste ved noget om det, og jeg har en tanke om at jeg skal have det fortalt til dem alle :)

Min mor og papfar ryger selv og de betaler rigtig meget for smøger men føler mig stadig ikke tryg ved at fortælle dem det. Har i et godt råd til hvordan jeg kan få det fortalt uden der sker det helt store? Jeg ved det er en stemningsbryder men er der et godt tidspunkt at sige det på?

 

KH Mig

Svar: 

Hej med dig

Jeg kan godt se at det er en besked der gerne må blive overleveret på en god måde. Også selv om din mor og papfar, selv ryger kan det jo godt være de synes det var bedst hvis du lod være?

Jeg tænker at du selvfølgelig nok skal prøve at undgå at "smide bomben" om smøgerne, på et tidspunkt hvor stemningen i forvejen er lidt anspændt. 

Nogle gange kan de der svære ting være lidt lettere at få ud, hvis man laver noget imens. Det kunne være hvis I nu var ude og gå en tur, eller kører i bil eksempelvis. For nogle kan det i hvert fald gøre det lidt lettere. Det at man også laver noget andet samtidig med at man snakker, kan måske tage toppen af det akavede ved at man sidder sådan ansigt til ansigt og kigger hinanden dybt i øjnene, mens man skal have fortalt det.

Måske er du mere til at sidde stille og roligt sammen og få det sagt. Her tænker jeg bare det vigtigste er at du får det sagt der er en okay stemning. Om du så siger det lidt løst hen over maden, eller om du lægger mere op til en samtale hvor du vil fortælle noget vigtigt. Det afhænger af hvad du selv er mest tryg ved. 

Det vigtigste er at du får det sagt, så du ikke skal gå og gemme dig omkring det. 

Held og lykke med det
Niels-Christian

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program