omskæring

brevkassespørgsmål

omskæring

brevkassespørgsmål af
mathias
10 år
Oprettet 7 år 3 måneder siden

jeg og min storebror blev omskåret i går og selv om vi ikke ville. der var en der holdt os fast under omskæringen og vi skreg og prøvede at flugte men det lykkedes ikke vi hader det

Svar: 

Hej med dig

Jeg synes det lyder meget voldsomt at du og din storebror er blevet tvunget til at blive omskåret. 

Jeg ved ikke om der har været en medicinsk årsag til at I skulle omskæres, men under alle omstændigheder er måden der er foregået på selvfølgelig slet ikke i orden. 

Jeg tænker det er vigtigt at du får fortalt en voksen om det du har oplevet. Det kunne være din lærer, en pædagog i klubben hvis du går i sådan en? Jeg tænker nemlig det er vigtigt at du får hjælp til at snakke med dine forældre om hvordan du har det med at du blev tvunget til at blive omskåret. Og så tænker jeg samtidig også at det er vigtigt at du får tjekket om omskæringen er gået som den skulle. At der ikke opstår nogle problemer sådan rent fysisk. 

Hvis du synes det er svært at skulle sige noget direkte til en voksen, kan du overveje at starte med at logge på vores chat og snakke med en af vores rådgivere om hvordan du kan få mere hjælp. Du kan selvfølgelig være helt anonym. 

Ud fra det du skriver kan jeg ikke læse om den omskæring I har fået lavet er rituel (altså af kulturelle eller religiøse årsager) eller om der var en medicinsk årsag. (altså at en læge har sagt at det var nødvendigt for at sikre jeres sundhed) Men det er meget tydeligt at de er sket imod jeres vilje, og det er under alle omstændigheder vigtigt at du og din bror får snakket om den her meget ubehagelige oplevelse i har haft. 

Intact Denmark er en organisation, der blandt andet hjælper unge drenge som er blevet tvunget til at blive omskåret, ligesom du lige har oplevet. Hvis du vil læse mere om Intact Denmark, og om andre drenge i samme situation som dig, kan du læse mere her

Mange hilsner 
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program